Pavić: Nisam nikog uvrijedio

Pavić: Nisam nikog uvrijedio

 

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić saopćio je danas, u povodu rekacija u vezi s Danom bijelih traka u Prijedoru, da nijednom svojom riječju nije povrijedio poginule, porodice poginulih i bilo koga bliskog njima.

“To nisam nikada učinio, nisam tada, niti ću učiniti, jer ja sve žrtve poštujem”, naveo je Pavić.

Tvrdi da se njegova izjava odnosila na organizatora skupa i da ju je dao pred 15-tak odbornika Skupštine grada Prijedora i “nekoj od novinarki, misli da je bila Al Jazeera”.

“Time nisam povrijedio porodice poginulih i to je sva istina i jedina istina u ovom slučaju. A oni koji su željeli to iskoristiti da promovišu sebe ili politike koje vode, nažalost, moram ih razočarati nemaju plodno tlo za takve svoje ideje “, naveo je Pavić u saopćenju.

Dodao je i da ga “puno ne interesuju druge izjave, kao ni Kanton Sarajevo” te pita šta li “oni imaju pored svojih problema da se bave jednom njegovom navodnom izjavom”.

Nije mu stalo, naveo je, “niti do dušebrižnika u nevladinim organizacijama, zato što su njihovi stavovi neargumentovani”.

Također, kazao je i da neće promijeniti svoje mišljenje te da jedino može da razmisli da li je to što radi u interesu Prijedora, u interesu suživota, opravdano i da li treba lično nositi toliki teret da bi građanima bilo bolje.

Podsjetimo, mediji su objavili da je Marko Pavić nazvao Dan bijelih traka “slavljem” i “gay paradom”.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.