Kozarac.ba

Sedamnaest godina zatvora zbog ubistva poštara

 

Siniša Majkić (24) iz Prijedora osuđen je danas na 17 godina zatvora zbog ubistva poštara Draška Vidovića (44), 8. februara ove godine. Majkić je, u mjestu Donji Orlovci kod Prijedora, aktivirao bombu nakon pokušaja da opljačka Vidovića koji je kobnog dana raznosio penzije korisnicima koji je dobijaju putem „Pošta RS“.

Na današnjem izricanju presude u Okružnom sudu Banja Luka rečeno je da je Majkić priznao krivicu i da se pokajao zbog onoga što je učinio i izvinio porodici ubijenog Vidovića, javila je agencija Fena.

U presudi je navedeno da je Majkić na dan ubistva imao plastični pištolj, nož, fantomku na glavi i dvije ručne bombe. Kada je Vidović naišao na motociklu “tomos”, Majkić je stao pred njega te mu prijetio i tražio da mu preda novac. Vidović je tada krenuo prema njemu, ali je Majkić bacio ručnu bombu, usljed koje je poštar zadobio teške povrede od kojih je preminuo.

Majkić je tada s tijela poštara skinuo torbu u kojoj je bilo 20.851 KM i krenuo da bježi, ali ga je policija pronašla i uhapsila u obližnjoj šumi gdje se zaustavio, budući da je od aktiviranja bombe i sam bio ranjen.

 

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.