Sedamnaest godina zatvora zbog ubistva poštara

Sedamnaest godina zatvora zbog ubistva poštara

 

Siniša Majkić (24) iz Prijedora osuđen je danas na 17 godina zatvora zbog ubistva poštara Draška Vidovića (44), 8. februara ove godine. Majkić je, u mjestu Donji Orlovci kod Prijedora, aktivirao bombu nakon pokušaja da opljačka Vidovića koji je kobnog dana raznosio penzije korisnicima koji je dobijaju putem „Pošta RS“.

Na današnjem izricanju presude u Okružnom sudu Banja Luka rečeno je da je Majkić priznao krivicu i da se pokajao zbog onoga što je učinio i izvinio porodici ubijenog Vidovića, javila je agencija Fena.

U presudi je navedeno da je Majkić na dan ubistva imao plastični pištolj, nož, fantomku na glavi i dvije ručne bombe. Kada je Vidović naišao na motociklu “tomos”, Majkić je stao pred njega te mu prijetio i tražio da mu preda novac. Vidović je tada krenuo prema njemu, ali je Majkić bacio ručnu bombu, usljed koje je poštar zadobio teške povrede od kojih je preminuo.

Majkić je tada s tijela poštara skinuo torbu u kojoj je bilo 20.851 KM i krenuo da bježi, ali ga je policija pronašla i uhapsila u obližnjoj šumi gdje se zaustavio, budući da je od aktiviranja bombe i sam bio ranjen.

 

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.