AŽURIRANJE PODATAKA O UBIJENIM U LOGORIMA

 

Udruženje logoraša Prijedor92 iz Prijedora je 30.aprila 2013.godine započelo s projektom ažuriranja baze podataka o svim licima sa područja opštine-grada Prijedora  koja su ubijena u logorima smrti “Omarska”,  “Keratermu”, “Trnopolju” kao  i u drugim mjestima zatočenja ili se njihov nestanak dovodi u vezu s logorima, kao što su recimo lica ubijena pri transportu iz logora ka slobodi, ili su iz logora odvedeni u nepoznatom pravcu a kasnije nađeni ili im se od tada izgubio svaki trag.

S tim u vezi bit će oformljena arhiva sa svim podacima o navedenim licima na način da će se za svako ubijeno lice otvoriti poseban dosije. Udruženje logoraša Priejdor92  zamoljava  članove porodica da u kancelariju udruženja dostave slijedeće:

1.Fotografiju ubijenog
2.Izvod iz matične knjige rođenih (može i stari)
3.Izvod iz matične knjige umrlih (ukoliko je osoba proglašena umrlom)
4.Dokumentaciju o identifikaciji (ako je osoba identifikovana)
5.Dokumentaciju kojom se potvrdjuje nestanak osobe (Institut za nestale)
6.Izjava nekog od članova porodice kao i svjedoka (Po mogućnosti, s tim što se izjava može dati direktno u kancelariji);

Za sve dodatne informacije možete se obratiti direktno udruženju na telefon 00387 (0)52-214-122 ili e-mailom na udruzenjelogorasaprijedor92@hotmail.com  !

Ova  arhiva je dio priprema buduće memorijalizacije navedenih logora. Osim što će biti korištena u tu svrhu, ona će biti dostupna i služit će svima koji se bave istražnim radnjama ili u edukaciji kadrova koji se bave ovom tematikom.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • spada
  • Fatuma
  • Madoka
  • le Lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell." William T. Sherman
  • "I am tired and sick of war. Its glory is all moonshine. It is only those who have neither fired a shot nor heard the shrieks and groans of the wounded who cry aloud for blood, for vengeance, for desolation. War is hell". William T. Sherman
  • The sadness of Pèlerine

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.