1. mjesto na Regionalnom takmičenju “Djeca u saobraćaju”

U Novom Gradu danas je održano regionalno takmičenje "Djeca u saobraćaju", na kojem se u 15 ekipa takmičilo 60 učenika iz 11 škola.

Učenici su prvo pokazali vještine vožnje bicikla na poligonu, a zatim su polagali test o poznavanju saobraćaja.

U ukupnom plasmanu prvo mjesto je osvojila Osnovna škola "Kozarac", drugo "Vuk Karadžić" iz Omarske, a treće Osnovna škola "Čirilo i Metodije" iz Trnopolja.

U konkurenciji djevojčica prvo mjesto osvojila je DŽenana Bešić, drugo Medina Matrić, obje iz Osnovne škole "Kozarac" iz Kozarca, dok je treća bila Marija Rosić iz Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Omarske.

Među dječacima je najbolji bio čorđe Hrvaćanin iz Osnovne škole "Čirilo i Metodije" iz Trnopolja, drugo mjesto osvojio je Božidar Savić iz prijedorske Osnovne škole "Petar Kočić", a treće Stefan Zdjelar iz škole "Petar Petrović NJegoš" u Busnovima kod Prijedora.

Domaćin takmičenja, koje je organizovao Auto-moto savez Republike Srpske, bila je Osnovna škola "Vuk Karadžić" iz Novog Grada.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Nikola Manojlović, koji je otvorio manifestaciju, rekao je da današnje takmičenje ima preventivni i obrazovni karakter.

"Našim aktivnostima u svim školama Srpske želimo da podignemo nivo saobraćajne kulture najmlađih učesnika u saobraćaju i da tako napravimo dobre temelje za njihove buduće aktivnosti", rekao je on.

Prema njegovim riječima, Auto-moto savez Srpske želi da poboljša saradnju svih subjekata koji mogu doprinijeti u ovoj oblasti – roditelja, škole i policije.

Sekretar Auto-moto društva Novi Grad Sloboda Ličina rekla je da su djeca pokazala dobro znanje i da će u budućnosti svakako biti odgovorni učesnici u saobraćaju.

Najuspješniji sa ovog takmičenja učestvovaće na republičkom takmičenju 25. maja u Tesliću.

Pored navedenih škola, danas su se takmičile i dvije ekipe Osnovne škole /OŠ/ "Branko Čopić" iz Prijedora, dvije ekipe OŠ "Desanka Maksimović" iz Prijedora, ekipa OŠ "Dragan Vujanović" iz Svodne, te ekipa škole "Branko Čopić" iz Donjeg Dubovika.

Auto-moto savez Srpske organizuje takmičenja o poznavanju saobraćaja učenika osnovnih škola od 2001. godine.

(NN)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.