OBAVIJEST DŽEMATA KALATA

OBAVIJEST DŽEMATA KALATA

 

Poštovane i cijenjene džematlije,

Esselamu ‘alejkum!

Želimo da vas iskreno poselamimo uz dovu Uzvišenom Allahu da nas pomogne i da u svakom dobru dočekamo i ispratimo otvor naše ljepotice, kalatske džamije. U tom pogledu, mi vam se i obraćamo sa ovom obavijesti.

Naime, drage naše džematlije, svi dobro znamo da je otvor naše džamije zakazan za  6. jula 2013. godine.

U prošloj reportaži, koju cijenimo da ste čitali i koju još uvijek možete naći u arhivi na www.kozarac.ba, smo taksativno obrazložili koliko smo sredstava uložili prošle godine i koliko se posla odradilo. Hvala Allahu, a i hvala vama, cijenjene džematlije, koji ste se odazvali, jer bez vas i jedinstva džemata mi ne bismo mogli išta da uradimo. Podsjećanja radi, prošle godine je urađeno radova u vrijednosti od 42.000 KM. Dobili smo i parcelu u vakuf, koja je procjenjena na 20.000 KM.

Sada želimo da vas napomenemo slijedeće: draga braćo i sestre, nama je još preostalo radova oko naše džamije. Predstavit ćemo vam koji su to radovi, da biste što bolje imali uvid u ono što mi radimo, uz obostrano zadovoljstvo.

Planirani radovi, do svečanog otvora naše džamije, su kako slijedi:

– Oblaganje ograde oko džamije i kuće kamenom sedrom: 7.000 KM

– Vanjski završeci pomoćnog objekta kod džamije (stolarija, fasada, dva toaleta za potrebe objekta i džamije: 6.500 KM

– Uređenje kamenog zida do rijeke, preostalog dijela travnjaka i popločavanje prilaza do objekta, te radovi na šahti: 2.500 KM

– Troškovi otvora džamije (zakup bine, ozvučenja, escajga, vanjskih prenosnih toaleta za potrebe gostiju, hrana i piće za goste, te ostale materijalne i nematerijalne potrebe) : 10.000 KM

– Ostali nepredviđeni troškovi: 4.000 KM

UKUPNO: 30.000 KM

Kao što vidite, cijenjene džematlije, da se mi nalazimo pred još jednim izazovom i ispitom. Želimo da naša ljepotica zasja punim sjajem, da svi zajedno uzdignute glave budemo ponosni na naš džemat i Kozarac. Zato vas molimo da svi zajedno još jednom skupimo snage i da se odazovemo ovoj našoj akciji.

Razmišljali smo i došli do sljedećeg zaključka: kada bi sve naše drage džematlije, naravno oni koji su u mogućnosti, ove 2013. godine platili duplu vazifu, mi bismo skupili gore navedenu cifru i riješili većinu naših potreba. Kada bi 300 naših džematlija uplatili iznos od 100 KM dobrovoljnog priloga za potrebe završetka radova i otvora džamije, to bi bilo dovoljno.

Zato apeliramo još jednom na naše džematlije i na sviju nas. ODAZOVIMO SE! U prošloj reportaži smo stavljali i brojeve računa na koje možete, ako vam je lakše, uplatiti svoje priloge. Još jednom vam ih donosimo.

–     PRIMALAC:   

Medžlis Islamske zajednice Kozarac
Podračun džemata Kalata
BROJ RAČUNA:  5620078108416586
Kod NLB Razvojna banka – Filijala Prijedor

Cijenjene džematlije u dijaspori, koji bi svoj doprinos željeli uplatiti putem banke, to mogu uraditi na slijedeći način:

–  PRIMALAC:   

Medzlis Islamske zajednice Kozarac
Marsala Tita Kozarac, Kozarac
Podračun džemata Kalata
IBAN:  BA395620078108416974
SWIFT CODE:  RAZBBA22
NLB Razvojna Banka – Filijala Prijedor

Naravno, sve naše džematlije mogu svoje priloge uplatiti kod blagajnika g. Asima Bešića ili u džamiji u bilo koje vrijeme.

Cijeneći da će naše džematlije i sugrađani prepoznati naš trud i rad za naš džemat, sigurni smo da ćete se odazvati svojom moralnom i materijalnom podrškom, da bi naša ljepotica zablještala najljepšim sjajem. Želimo da napomenemo naše džematlije koji se koriste internetom, pogotovo džematlije koji se nalaze u dijaspori, da sve informacije o džematu, trenutnim radovima u džematu kao i o svim tekućim aktivnostima mogu da nađu i na našoj facebook stranici: www.facebook.com/dzemat.kalata

Također, naše džematlije nas svakodnevno mogu dobiti, kako na e-mail džemata, tako i na mobilni telefon:

–    E-mail:   dzematkalata@gmail.com
–    Mobitel: +387 61 742 590

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo kojem pogledu, a mi ćemo se svakako potruditi da vam izađemo u susret, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti. Uveliko se zahvaljujemo svim našim džematlijama na svojim doprinosima, radu i ukazanom povjerenju. Želimo da Uzvišeni Allah bude s nama zadovoljan, zato Ga molimo da ukabuli svačiji trud i da nas svakim doprinosom za džemat približi džennetu. Amin!

Još jednom molimo naše džematlije, našu braću i sestre, da se svi zajedno odazovemo, da svi zajedno učestvujemo u izgradnji i otvoru naše džamije. Zajedno smo jači! Pokažimo našu snagu i slogu, da bi nama Allah ukazao Svoju milost.

Uz mahsuz selam

Abdul-Aziz ef. Nuspahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.