KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Ovaj Jutarnji trac, ogranicio sam samo za zelene clanove iz vise razloga, a jedan od njih jeste da otvoreno porazgovaram sa vama, a ima vas 89 zelenih na preko 13000 nickova, o daljnjoj buducnosti same stranice, kao i mog rada na njoj.

Zelim da otvoreno i jasno kazete sta mislite o dosadasnjem nasem radu, kao i trenutnoj situaciji i viziji za buduci rad.

Zadnjih dvije godine radim sa Optimistima, i planiram nastaviti dalje raditi kroz to udruzenje, pisao sam o projektu uvezivanja nase dijaspore kroz Optimiste, i zelim da nastavim raditi u tom pravcu. Nekh konkretnih rezultata vec imamo ali je jos uvijek rano o svemu tome ici u siru javnost.

Prije nekoliko mjeseci imao sam skype kontakt sa Udruzenjem Kozarcana u Cikagu, gdje sam im prestavio projekat Optimista i gdje su mi rekli odgovoriti da li zele da se prikljuce tom projektu. Nazalost, umjesto odgovora dosla je inicijativa o Savezu Kozarcana, sto u biti nije problem, jer je nas cilj potaknuti bilo kakvo organizovanje dijaspore i aktivnije ukljucivanje u desavanja u Kozarcu, i Optimisti ce svakako podrzati sve ono sto je za dobrobit Kozarca, problem je u izjavi poput ove:”Ideja o udruživanju kozarčana širom Svijeta nije nova i nije nepoznata. Pokušali su to i Švabo kroz „Optimiste“, i Nurko kroz „Kozarac 1 Euro“ i Amir iz Detriota sa „Crvenim polumjesecom, i Zinajda kroz „Fondaciju“ i Japa kroz „Jetime“, i sa političkom strankama „NGI-Kozarac“, „SDA Kozarac“, itd. i itd.”, sto je za mene drugim rijecima ponizavanje i mene a i Optimista, jer nas pokusaj jos uvijek traje i smatramo da ovakvo pisanje ne vodi nikuda, pogotovo ne jedinstvu, na sta se pozivamo.

Morao sam ovo podijeliti sa vama, jer ne zelim da upadam u rasprave i svadje, pokusacu biti iskren i jasan, Optimisti rade i nude svima da se prikljuce, ali ne ocekujemo podrsku svih Kozarcana, jer nismo svi optimisti, kao sto od 13000 nickova na stranici, podrzava je samo 89 clanova.

Meni je isto pisati, citalo me 13000 ljudi ili 89, zbog toga sam ovaj trac i ogranicio samo na zelene clanove, da vidim sta vi, prije svega mislite, kao i admini, te kako da nastavimo dalje.

Vrijeme je da manje slikamo a vise pisemo, da manje lajkamo a vise komentarisemo, da kazemo otvoreno sta mislimo, sta ne valja i kako to popraviti.

Nadam se da cemo otvoriti konstruktivnu diskusiju, te na kraju imati jasnije ciljeve i viziju ovoga virtuala.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.