OBAVIJEST DŽEMATA KALATA

OBAVIJEST DŽEMATA KALATA

 

Poštovane i cijenjene džematlije,

Esselamu ‘alejkum!

Želimo da vas iskreno poselamimo uz dovu Uzvišenom Allahu da nas pomogne i da u svakom dobru dočekamo i ispratimo otvor naše ljepotice, kalatske džamije. U tom pogledu, mi vam se i obraćamo sa ovom obavijesti.

Naime, drage naše džematlije, svi dobro znamo da je otvor naše džamije zakazan za  6. jula 2013. godine.

U prošloj reportaži, koju cijenimo da ste čitali i koju još uvijek možete naći u arhivi na www.kozarac.ba, smo taksativno obrazložili koliko smo sredstava uložili prošle godine i koliko se posla odradilo. Hvala Allahu, a i hvala vama, cijenjene džematlije, koji ste se odazvali, jer bez vas i jedinstva džemata mi ne bismo mogli išta da uradimo. Podsjećanja radi, prošle godine je urađeno radova u vrijednosti od 42.000 KM. Dobili smo i parcelu u vakuf, koja je procjenjena na 20.000 KM.

Sada želimo da vas napomenemo slijedeće: draga braćo i sestre, nama je još preostalo radova oko naše džamije. Predstavit ćemo vam koji su to radovi, da biste što bolje imali uvid u ono što mi radimo, uz obostrano zadovoljstvo.

Planirani radovi, do svečanog otvora naše džamije, su kako slijedi:

– Oblaganje ograde oko džamije i kuće kamenom sedrom: 7.000 KM

– Vanjski završeci pomoćnog objekta kod džamije (stolarija, fasada, dva toaleta za potrebe objekta i džamije: 6.500 KM

– Uređenje kamenog zida do rijeke, preostalog dijela travnjaka i popločavanje prilaza do objekta, te radovi na šahti: 2.500 KM

– Troškovi otvora džamije (zakup bine, ozvučenja, escajga, vanjskih prenosnih toaleta za potrebe gostiju, hrana i piće za goste, te ostale materijalne i nematerijalne potrebe) : 10.000 KM

– Ostali nepredviđeni troškovi: 4.000 KM

UKUPNO: 30.000 KM

Kao što vidite, cijenjene džematlije, da se mi nalazimo pred još jednim izazovom i ispitom. Želimo da naša ljepotica zasja punim sjajem, da svi zajedno uzdignute glave budemo ponosni na naš džemat i Kozarac. Zato vas molimo da svi zajedno još jednom skupimo snage i da se odazovemo ovoj našoj akciji.

Razmišljali smo i došli do sljedećeg zaključka: kada bi sve naše drage džematlije, naravno oni koji su u mogućnosti, ove 2013. godine platili duplu vazifu, mi bismo skupili gore navedenu cifru i riješili većinu naših potreba. Kada bi 300 naših džematlija uplatili iznos od 100 KM dobrovoljnog priloga za potrebe završetka radova i otvora džamije, to bi bilo dovoljno.

Zato apeliramo još jednom na naše džematlije i na sviju nas. ODAZOVIMO SE! U prošloj reportaži smo stavljali i brojeve računa na koje možete, ako vam je lakše, uplatiti svoje priloge. Još jednom vam ih donosimo.

–     PRIMALAC:   

Medžlis Islamske zajednice Kozarac
Podračun džemata Kalata
BROJ RAČUNA:  5620078108416586
Kod NLB Razvojna banka – Filijala Prijedor

Cijenjene džematlije u dijaspori, koji bi svoj doprinos željeli uplatiti putem banke, to mogu uraditi na slijedeći način:

–  PRIMALAC:   

Medzlis Islamske zajednice Kozarac
Marsala Tita Kozarac, Kozarac
Podračun džemata Kalata
IBAN:  BA395620078108416974
SWIFT CODE:  RAZBBA22
NLB Razvojna Banka – Filijala Prijedor

Naravno, sve naše džematlije mogu svoje priloge uplatiti kod blagajnika g. Asima Bešića ili u džamiji u bilo koje vrijeme.

Cijeneći da će naše džematlije i sugrađani prepoznati naš trud i rad za naš džemat, sigurni smo da ćete se odazvati svojom moralnom i materijalnom podrškom, da bi naša ljepotica zablještala najljepšim sjajem. Želimo da napomenemo naše džematlije koji se koriste internetom, pogotovo džematlije koji se nalaze u dijaspori, da sve informacije o džematu, trenutnim radovima u džematu kao i o svim tekućim aktivnostima mogu da nađu i na našoj facebook stranici: www.facebook.com/dzemat.kalata

Također, naše džematlije nas svakodnevno mogu dobiti, kako na e-mail džemata, tako i na mobilni telefon:

–    E-mail:   dzematkalata@gmail.com
–    Mobitel: +387 61 742 590

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo kojem pogledu, a mi ćemo se svakako potruditi da vam izađemo u susret, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti. Uveliko se zahvaljujemo svim našim džematlijama na svojim doprinosima, radu i ukazanom povjerenju. Želimo da Uzvišeni Allah bude s nama zadovoljan, zato Ga molimo da ukabuli svačiji trud i da nas svakim doprinosom za džemat približi džennetu. Amin!

Još jednom molimo naše džematlije, našu braću i sestre, da se svi zajedno odazovemo, da svi zajedno učestvujemo u izgradnji i otvoru naše džamije. Zajedno smo jači! Pokažimo našu snagu i slogu, da bi nama Allah ukazao Svoju milost.

Uz mahsuz selam

Abdul-Aziz ef. Nuspahić

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.