Darovana prva beba u novoj Hidzretskoj godini

 

U srijedu srijedu, 14.11. 2012.godine odnosno 1. Muharrema 1434.h.g. u 18:30 h, dva sahata po nastupu nove hidžretske godine rodjena je Sumeja Murcehajic.

Sumeja je prva beba rodjena u novoj godini. Po saznanju za ovu vijest glavni imami Medžlisa IZ Prijedor  Merzuk efendija Hadzirusidovic i Medzlisa IZ Kozarac Amir efendija Mahic iskoristili su priliku, posjetili porodicu Murcehajic i darivali Sumeju.

Roditelji Denis i Vahida Murćehajić iz Dere, Medžlis Kozarac, nisu krili radost i odusevljenje ovim gestom glavnih imama. Amir ef. Mahić, glavni imam Kozarca je proučio ezan i ikamet Sumeji i tako podijelio radost kako s roditeljima , Sumejinom  sestrom 4. godišnjom Lamijom te nanom Halimom.

Porodica Murcehajic je kao i svaka Bosnjacka porodica s podrucja opstine Prijedor prosla sve ratne strahote. Nazalost, na putu ka slobodi,  iz konvoja smrti pod pratnjom prijedorskog Crvenog krsta 21.avgusta 1992.godine medju oko 200 muskaraca izveden je i Halimin rahmetli suprug Fuad  te ubijen na Korićanskim stijenama.

(MojPrijedor.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.