OBAVJEÅ TENJE SAVJETA MZ KOZARAC

 

POZIV

Poštovani sugrađani, na proširenoj sjenici savjeta MZ Kozarac održanoj 19.11.2012.  razgovarano je o najavljenoj posjeti prijateljske MZ Kosova Maglaj kao i obilježavanju 25.novembra Dana državnosti BiH.

Pojašnjenja radi napominjemo da MZ Kozarac već nekoliko godina ima potpisan sporazum o kulturnoj sportskoj i drugim oblicima saradnje sa MZ Kosova Maglaj te se svake godine organizuju posjete u cilju njegovanja prijateljskih veza ovih mjesnih zajednica s obzirom da za to postoji osnova vezano za dešavanja u proteklom ratu.

Naime kroz ovu mjesnu zajednicu su prošle hiljade izbjeglica sa područja Kozarca i šire regije koji su bili transportovani vagonima poslije golgote koju su građani našeg kraja prošli 1992. U najtežim uslovima bili smo prihvaćeni i pomognuti o čemu ne treba puno polemisati jer većina zna kako je bilo, ko mu je pomogao  i kroz šta je prošao  u vremenu kad se pokazivale i one najlošije i one najbolje ljudske osobine.

Osim toga ova posjeta se organizuje u vremenu kad obilježavamo značajan datum BiH istorije koji mnogi pokušavaju osporiti te je bitno da  damo značaj obilježavanju ovog praznika radi naše i budućnosti naše djece.

Glavni nosioci ovih događanja koji će se odvijati 24.11.2012 je Savjet MZ Kozarac KUD „Kozara Kozarac i NVO „Srcem do Mira“.

Pozivamo sve druge organizacije,  udruženja, građane sa područja Kozarca i šire da se uključe u organizaciju i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima bilo radom, materijalno ili na drugi način u cilju dostojne realizacije ovih događanja, da pokažemo pravo lice Kozarca onakvo kakvo jeste i kakvo treba da bude.

Za svu vrstu pomoći koju možete obezbjediti možete uputiti ili se javiti u MZ Kozarac, KUD „Kozara“ ili NVO „Srcem do Mira“.

SAVJET MZ KOZARAC

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.