Nezapamcen skandal

Vijece Internacionalne lige humanista dodijelilo veceras u Sarajevu zlatnu plaketu Marku Pavicu, gradonacelniku Prijedora "za postignute rezultate u radu i razvoju lokalne samouprave u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi."

Ovo je isti Marko Pavic koji je javno prijetio udruzenjima porodica zrtava zbog koristenja rijeci "genocid" prilikom obiljezavanja dvadesetogodisnjice stradanja nevinih Prijedorcana. Ovo je isti Marko Pavic koji je izjavio: "“Bošnjaci lažu i optužuju bez ikakvih argumenata” i da “oni koji tako blate Prijedor ne treba ovdje da traže zaposlenje”.

Ovo je isti Marko Pavic koji je otvoreno zabranio javno obilježavanje zločina nad 266 ubijenih djevojčica i žena u Prijedoru i prijeteći policijom svakom ko se usudi da to učini.

Odluka Internacionalne lige humanista je skandalozna i neprihvatljiva.

Pozivamo sve nase clanove, organizacije civilnog drustva i sve ljude koji ne prihvataju da su poricanje zlocina i kontinuirani prgon zrtava "evropske vrijednosti" da protestuju protiv ove sramne odluke direktno Internacionalnoj ligi humanista ciju adresu i kontakt detalje objavljujemo ovdje:

Internacionalna liga humanista
Ulica Mehmeda Spahe 18,
71000 Sarajevo
tel. 00 387 33 66 08 25,
fax 00 387 33 27 72 85,
e-mail: info@intlh.com

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.