Omladinska radna akcija

 

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) iz Sarajeva u okviru projekta Matra, pod pokroviteljstvom Holandske ambasade, organizuje u saradnji sa Udruzenjem “Optimisti 2004”, u Kozarcu Omladinsku radnu akciju kojom je planirano ciscenje i uredjenje Partizanskog groblja u Kozarcu kao i glavne ulice.

Ovo je jedna od aktivnosti koja se provodi u okviru ovoga projekta a u kojem je tokom ove godine organizovano nekoliko ovakvih i slicnih aktivnosti uglavnom u izoliranim i podjeljenim zajednicama.

Cilj ovoga projekta jeste organizovanje mladih ljudi da ucine nesto dobro za svoj grad i zajednicu, te da eventualno potaknu vlasti da se ukljuce u daljnje razvijanje ideje, tj uređenja Partizanskog groblja, postavljanja oglasnih tabli u glavnoj ulici kao popravljanje unistenih kanti za smece i klupa koje su postavljene u prijasnjim nasim aktivnostima. Planirano je i postavljanje vanjskog saha u skolskom dvoristu.

Ovom prilikom Optimisti2004 pozivaju, prvenstveno omladinu Kozarca, kao i sve ostale nase sugradjane da se ukljuce u ovu akciju i daju svoj doprinos za ljepsi i cistiji Kozarac.

U goste nam dolaze i omladinci iz Gornjeg Vakufa, Novog Travnika, Fojnice, Prijedora i Sarajeva tako da ce ovo biti i dobra prilika za druzenje i upoznavanje kao i za daljnju saradnju nasih udruzenja.

Mjesto okupljanja je ispred Osnovne skole u Kozarcu u subotu 08.09. 2012. godine u 10h

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.