Velika pobjeda u Gruziji 107:103

 

Košarkaška reprezentacija BiH plasirala se na Evropsko prvenstvo u Sloveniji iduće godine. Naši momci su plasman izborili sjajnom večerašnjom pobjedom u Gruziji, gdje smo domaću selekciju savladali 107:103.

Naši košarkaši su dobro otvorili utakmicu i odmah na startu pokazali da su došli da se nadigravaju. Prvu četvrtinu smo riješili u svoju korist sa četiri poena prednosti, bilo je 20:16 za naš tim. Domaćini su, međutim, uspjeli u drugoj četvrtini nadoknaditi ovaj minus te na poluvrijeme otići sa plus 3.

Valja napomenuti da su Gruzijci imali 39 skokova u prvom poluvremenu, od čega su 22 bila u napadu, tako da smo, s obzirom na to, imali odličan rezultat u prvom dijelu.

Treća četvrtina je bila izuzetno dramatična, a košarkaši su bili izuzetno efikasni, te smo je dobili 32:31 i tako u posljednju četvrtinu ušli sa minus 2. A, onda smo u posljednjoj četvrtini odigrali izuzetno borbeno te na kraju slavili veliku pobjedu 107:103, kojom smo izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji iduće godine.

Za tri dana naša reprezentacija u Sarajevu dočekuje selekciju Rumunije, što će biti prilika da sa domaćim navijačima proslave ovaj veliki rezultat.

(Klix.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.