Lihtenštajn primio 8 komada

 

Na startu kvalifikacionog ciklusa, drugog u selektorskoj eri Safeta Sušića, bh. nogometna reprezentacija sigurnom je igrom sasvim zasluženo stigla do pobjede u Lihtenštajnu. Zmajevi su slavili sa visokih 8:1. Po tri gola za bh. nacionalni tim postigli su Ibišević i Džeko, dok je Misimović suparničku mrežu pogodio dva puta.

BiH je gostovanje u Vaduzu dočekala kao veliki favorit i tako je krenula – ofanzivno. Domaći su najveći dio meča provodili u teškom defanzivnom grču.

Zmajevi su imali veliki posjed lopte, zbili su protivnika doslovce u njegovih 40 metara. Prvu ozbiljniju priliku bilježimo u 18. minuti kada Misimović glavom prebacuje gol. U 25. minuti na centaršut Salihovića, Džeko glavom šutira pored gola.

Misimović probio bunker

Igrao se 26. minut kada je bunker probijen. Ponovo je Salihović uputio centaršut, ovaj puta prizeman, na loptu je natrčao Misimović i pospremio je u mrežu. Jednakim tempom bh. reprezentativci krenuli su u nastavku i to se nakon samo pet minuta isplatilo.

Kreator naše igre na sredini terena Miralem Pjanić odigrao je dupli pas sa Zvjezdanom Misimovićem koji ponovo matira čuvara mreže Lihtenštajna za 0:2. To je potpuno domoraliziralo domaće koji su djelovali izgubljeno.

U 34. minuti semafor je pokazivao 0:3. Na asistenciju Misimovića glavom je poentirao Ibišević. Napadač Stuttgarta je šest minuta poslije postigao i četvrti pogodak za BiH. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Ispunjen glavni cilj misije

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Edin Džeko postiže peti pogodak za BiH. Sjajno se oslobodio svojih čuvara u šesnaestercu i pravom bombom rasparao je mrežu domaće reprezentacije. Nakon toga slijedi period bolje igre Lihtenštajna. U 61. minuti uspjeli su postići pogodak preko Christena za 1:5.

Samo tri minuta kasnije Džeko nakon korenera pogađa za 1:6. Igrao se 81. minut kada je Ibišević sjajno probio po desnoj strani i ubacio za napadača Manchester Cityja koji poentira za 1:7. Samo dva minuta poslije Ibišević postiže osmi pogodak za naš nacionalni tim.

U mnogim segmentima utakmice Sušićevi izabranici iskazivali su nogometno znanje i moć. Iako je BiH mnogo kvalitetnija od Lihtenštajna veselila je razigranost. “Misija Lihtenštajn” je ispunjena.

Visokom pobjedom Zmajevi su poslali jasnu poruku. BiH u utorak u Zenici na Bilinom Polju igra protiv Latvije u okviru grupe G kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine igra u Brazilu.

 

(klix.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.