ORGANIZOVANO NA IZRICANJE PRESUDE

 

Odbor za obilježavanje 20.godišnjice stradanja nevinih ljudi u opštini Prijedor organizuje prijevoz porodica žrtava i drugih zainteresovanih građana na izricanje presude u predmetu Zečević i drugi na Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Presuda će biti izrečena u četvrtak 28.juna 2012.godine u 14:00 h petorici optuženih za zločin na Korićanskim stijenama i to policajcima  Saši Zečeviću, Petru Čivčiću, Radoslavu Kneževiću i Marinku Ljepoji, te Branku Topoli bivšem stražaru u logoru Trnopolje.

Odbor je angažovao jedan autobus i obezbjedio 50 mjesta u sudnici. Nakon izricanja presude najavili smo i sastanak sa tužiteljicom Slavicom Terzić gdje ćemo biti u prilici dobiti izravno pojašnjenje svih eventualno spornih dijelova presude.

Još jednom vas podsjećamo na važnost finansijske podrške Odboru jer ovim odlaskom u sudnicu Prijedorčani pokazuju koliko im je važan rad Suda Bosne i Hercegovine i procesuiranje ratnih zločina. Pored toga porodice žrtava će imati direktan pristup medijima za slučaj da budu nezadovoljne presudom.

Nažalost, to ima svoju cijenu koštanja a da ne računamo cjelodnevno putovanje po velikoj vrućini onih koji su se prijavili za odlazak. Raduje nas činjenica da će sva mjesta u autobusu biti popunjena, već se prijavio dovoljan broj ljudi.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.