Izmedju Hambarina i Ljeskara ekshumirani ostaci četiri tijela

 

Pod nadzorom istražioca Tužilaštva BiH izvršena je ekshumacija na području općine Prijedor, na lokalitetu izmedju Hambarina i Ljeskara, a pronađeni su ostaci četiriju tijela.

“S tih tijela bit će uzeti uzorci za DNK analizu radi utvrđivanja identiteta žrtava. DNK analiza uzoraka radit će se u laboratoriji Međunarodnog instituta za traženje nestalih osoba (ICMP).

Ostaci pronađenih tijela bit će prebačeni u Centar za identifikaciju Šejkovača u Sanskom Mostu, gdje će ostati dok ne bude završena forenzička obrada i proces identifikacije”, navode iz Tužilaštva BiH.

Ekshumacijom je rukovodio istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinirao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Ekshumaciji su prisustvovali predstavnici Instituta za traženje nestalih osoba BiH, predstavnici MUPRS-a, ljekar sudske medicine i istražilac Tužilaštva BiH.

“Tužilaštvo BiH, zajedno s institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH”, navodi se.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.