Obilježavanje u Cazinu “20 godina genocida u Prijedoru”

Ove godine se obilježava dvadeset godina od početka genocida u Prijedoru. Pošto se o genocidu u Prijedoru, namjerno ili nenamjerno, prešućuje, a žrtve genocida su ostavljene da sami brinu svoju sudbinu. Udruženje „Život“ iz Bihaća je u Bihaću organiziralo javnu tribinu i postavku 256 bijelih vreća za ekshumaciju, koje simboliziraju 256 nevino ubijenih žena među kojima i deset djevojčica.

Cijeneći važnost priče o Prijedoru, u saradnji sa općinom Cazin i udruženjima koji predstavljaju žrtve genocida iz Prijedora, čast nam je organizirati sjećanje na prijedorske žrtve pod motom „20 godina genocida u Prijedoru“ u Cazinu.

Sadržaj obilježavanja genocida u Prijedoru u Cazinu:

 –   Postavka 256 bijelih vreća za ekshumaciju, koje simboliziraju 256 nevino ubijenih žena – Glavni cazinski trg (trg Alije Izetbegovića), ispred stare Gimnazije.

 Otvorenje ove postavke će biti upriličeno u utorak, 19.06.2012. u 13 sati.

  –  Javna tribina pod nazivom „20 godina genocida u Prijedoru“. Gosti izlagači će biti: Predstavnici žrtava genocida među kojima će biti onih koji će govoriti o svojim vlastitim iskustvima i dr. Mujo Begić, šef bihaćkog Odjela Instituta za traženje nestalih BiH.

  Tribina će se održati u Domu kulture Cazin, 19.06.2012. sa početkom u 19 sati.

  Mi smo našim sestrama i braći iz Prijedora pružili ruku podrške, pružite i vi svojim dolaskom.

(cazin.net)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.