Pobjeda Brazilaca 2:1

 

Prijateljska utakmica između BiH i Brazila, odigrana u švicarskom St. Gallenu, je završena pobjedom Brazilaca 2:1.

BiH izgubila od Brazila autogolom Papca u sudijskoj nadoknadi
Brazil je okršaj sa Zmajevima dočekao kao veliki favorit i tako je krenuo, već u 4. minuti stižu do vodstva. Lopta na lijevoj strani dolazi do Marcela koji efektnim šutem matira Asmira Begovića za vodstvo Brazila od 1:0.

Najviše se igralo između dva šesnaesterca. Taman kada su svi pomislili da će ih rano primljeni pogodak demoralizirati, naši su izjednačili.

Ibišević prevario Cesara

U 14. minuti je pokretačka snaga naše reprezentacije, Edin Džeko, proigrao Ibiševića koji je potom uputio nezgodan udarac i prevario čuvara mreže milanskog Intera Cesara. Lopta u mreži, oduševljenje na dijelu tribina gdje su mnogobrojni bh. navijači. Nakon izjednačenja Brazilci ponovo jurišaju ka našem golu i to dosta opasno.

U 20. minuti Emir Spahić spašava gotovo siguran pogodak. Klizećim startom je blokirao Hernanesa. Nedugo potom Zvjezdan Misimović pokušava iznenaditi golmana Brazila, ali je bio neprecizan, lopta je otišla preko noge i završila daleko na tribinama.

Brazilci su najveći dio vremena provodili u ofanzivi. Begović je sigurno intervenirao u 26. minuti kada je šutirao Damiao. Samo dvije minute kasnije je iz velike daljine pokušao i Dani Alves. Lopta je išla u okvir gola, ali ju je Begović izbio u korner.

U 35. minuti Džeko je ponovo bio u ulozi asistenta. Na drugoj strani pronalazi Misimovića koji sa vrha šesnaesterca ponovo prebacuje gol. Pred kraj prvog dijela Ronaldinho je slabo šutirao iz slobodnog udarca, dok je Pjanić nakon sjajnog duplog pasa sa Džekom pucao pravo u Cesara.

Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 1:1.

Suparnik ofanzivan i u nastavku

Peterostruki svjetski prvaci su jednakim tempom krenuli u nastavku – ofanzivno. To je pokrenulo naše reprezentativce. U 58. minuti novu šansu je imao Misimović, ali slabo reagira i šalje loptu pored gola. Selektor Brazila Menezes shvatio je u 67. minuti da je vrijeme za promjene te umjesto Hernanesa ubacuje Hulka.

Dvije minute kasnije odličan kontranapad, u izglednoj prilici se našao Džeko, šutirao je jako, ali neprecizno, preko gola.

U 72. minuti Neymar se našao “oči u oči“ s Begovićem. Golman našeg nacionalnog tima opet sigurno intervenira.

Šest minuta kasnije Sušić je napravio dvostruku izmjenu. Ibiševića je zamijenio Salihović, a Medunjanina Zahirović. Nedugo potom u igru ulazi Maletić umjesto Pjanića.

Do kraja utakmice scenarij se nije mijenjao. Brazilci su napadali i to im se isplatilo u 90. minuti. Hulk ubacuje oštar centaršut, loptu nespretno zahvata Papac i šalje je u sopstvenu mrežu za konačnih 2:1.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.