Možemo li pobijediti peterostrukog svjetskog prvaka?

 

Došao je i taj dan, koji su navijači Bosne i Hercegovine sedmicama čekali i planirali. Reprezentacija naše zemlje večeras će na stadionu AFG Arena u Sent Galenu odmjeriti snage s Brazilom, u prvoj provjeri pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Kako god da završi, u Sent Galenu će biti spektakl. Prilika da zaigramo protiv peterostrukog svjetskog prvaka i jedne od najvećih fudbalskih sila u historiji sama je po sebi događaj koji treba pamtiti.

Loša vijest

Tek što je došao u Sent Galen, Safet Sušić dobio je lošu vijest. Senad Lulić večeras ne može istrčati na megdan s Brazilom.

– To je baš veliki problem, jer ne mogu zamisliti ekipu bez Senada. Šta ću, rekao sam mu da nema potrebe da dolazi. Znam koliku je imao želju igrati, ali ovakve stvari se znaju desiti. Morat ću bez njega. Bolje da se povrijedio sada nego pred neku kvalifikacionu utakmicu – kaže Sušić.

Kada smo razgovarali sa selektorom, nije nam mogao ponuditi rezervnu varijantu. Bez Lulića lijeva strana nije prodorna.

– Možda Sejad Salihović, ali od njega se ne može očekivati da probija kao Lulić. Ne znam još šta ću, ali nastojat ću sastaviti ekipu od fudbalera koji su igrali prošli ciklus, jer ne bi bilo pošteno da ih sada izostavim za jednu ovakvu utakmicu. Imao sam dileme oko Harisa Medunjanina, jer u posljednje vrijeme ne igra, ali vjerovatno će i on biti u timu – kaže Sušić.

Jak sastav

Selektor bi volio dobar rezultat, ali bi još više volio da odigramo dobro.

– Kada se igra protiv Brazila, samo najveći optimista može obećavati dobar rezultat. Vidjet ćemo koliko možemo. Oni dolaze s vrlo jakim sastavom. Bitno mi je da odigramo dobro i da se pokažemo u lijepom svjetlu, a tada bi čak i minimalan poraz bio podnošljiv. Neka odigramo kako znamo i neka Brazilci ponovo budu imali želju igrati s nama – tvrdi Sušić.

Dvojica napadača

Sušić je cijelo vrijeme najavljivao da postoji mogućnost da igramo s dvojicom napadača. Kada smo ga upitali hoće li biti tako, nasmijao se i odgovorio:

– Šta ću, Vi ste me natjerali na to. Samo me to pitate. Moram izvesti dvojicu. Da sada izvedem jednog, ispalo bi da sam lagao.

Brazil igra više evropski

Sušić od Brazilaca očekuje da zaigraju s trojicom napadača, ali ne očekuje da svom silom krenu ka našem golu.

– Gledao sam njihovu nedavnu utakmicu protiv Meksika. Nije to više onaj stari Brazil, igraju više evropski i oprezniji su u odbrani. Očekujem da igraju s trojicomi napadača, ali to nama možda i odgovara, jer ćemo i mi imati malo više prostora za igru naprijed – rekao je Sušić.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.