Danas je najsretniji ponedjeljak u godini :)

Depresivnom januara je kraj, ovom sedmicom ulazimo u novi mjesec i novi ciklus optimizma. Zato psiholozi smatraju da je prvi dan te sedmice jedan od najsretnijih dana u godini.

Mada je ponedjeljak dan koji rijetko koga čini sretnim, danas je, kažu psiholozi, najsretniji dan u godini. Razlog našem pozitivnom raspoloženju trebao bi biti u činjenici da nam se ukazalo svjetlo na kraju tunela. Nakon euforičnog decembra, praznika i slobodnih dana, uslijedio je depresivni januar. Svečano raspoloženje nestalo je, a ostali su ispražnjeni novčanici.

Kako je januar tradicionalno mjesec u kojem se oporavljamo, ponedjeljak koji nas uvodi u prvu sedmicu februara je onaj dan kada, smatraju psiholozi, većina nas osjeća novu snagu i optimizam. Uskoro stiže novi novac na račun (barem za one među nama koji imaju redovne prihode), spremni smo za nove planove i izazove.

‘U ponedjeljak 30. januara svi idemo na posao sa novim elanom,’ izjavio je za Daily Mail dr. David Holmes, psiholog sa univerziteta Manchester Metropolitan. U Velikoj Britaniji postoji još jedan razlog za zadovoljstvo na današnji dan, a to je što je posljednji vikend u januara dan kada Englezi tradicionalno praverezervacije za godišnji odmor, pa velik broj njih dolazi na posao sa uplaćenim putovanjem na neko lijepo mjesto, prenosi Tportal.

Dr Holmes procjenjuje kako će ove godine biti ukupno 11 dana kolektivne sreće (uključuju datume poput onoga kada okrećemo sat na ljetno vrijeme i sl.), ali ovaj ponedjeljak trebao bi biti vrhunac.

Trenutak velikih odluka...

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.