Å esta manifestacija Dani zime na Kozari

Na Kozari je danas otvorena šesta privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari 2012", kojoj su prisustvovali i ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

Prije otvaranja manifestacije, delegacija Vlade Republike Srpske, načelnici potkozarskih opština, predstavnici republičke i lokalnih turističkih organizacija i organizatora manifestacije položili su vijence na spomenik palim žrtvama na Kozari.

Ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić poželjela je dobrodošlicu učesnicima manifestacije, ističući da je svrha ovog skupa promocija turističke ponude krajiške ljepotice Kozare.

Direktor Turističke organizacije opštine Prijedor Amira Ganić istakla je da je cilj manifestacije promocija ove krajiške planine, sportskog i omladinskog turizma.

Otvarajući manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Prijedor Milenko čaković je rekao da je opština prepoznala značaj ovakve promocije i da je već šestu godinu njen generalni pokrovitelj.

"Svima želim da se ugodno osjećate, sportistima mnogo sportske sreće, a gastro takmičarima puno kulinarske sreće i uspješnu pripremu specijaliteta", dodao je čaković.

Nakon svečanog otvaranja, počela su prva takmičenja – trčanje u vreći, gađanje grudvama, kao i takmičenje u skoku preko poluge, u skijanju i sankanju u kojima se takmičilo deset ekipa.

Uporedo sa sportskim, održano je i gastro takmičenje u kuvanje čorbi u kojem su učestvovale ekipe ugostiteljsko-ekonomskih škola iz Doboja, Gradiške, Dervente i dvije ekipe iz Prijedora.

Na Kozari je danas padao sitan snijeg, a temperatura vazduha je bila oko nule što nije spriječilo mnogobrojne Prijedorčane, Banjalučane, te mještane Kozarske Dubice, Gradiške i Prnjavora da prisustvuju ovoj manifestaciji.

Pokrivitelj ove manifetacije je opština Prijedor, a organizatori Turistička organizacija i Nacionalni park ”Kozara” , a suorganizatori turističke organizacije iz Kozarske Dubice i Gradiške.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.