Zbog ratnog zločina uhapšena Monika Simonović

 

Večeras je u Prijedoru uhapšena ratna zločinka Monika Simonović.

-Prema informacijama Monika je uhapšena nakon praćenja telefonskih poziva, a uhapšena je u kući u kojoj je živjela s nevjenčanim suprugom i djetetom.

Ranije su mediji pisali da je Monika živjela u Srbiji, te da su te podatke imali i u policiji Distrikta, ali da su bili nemoćni jer je u drugoj državi. Simonović ima BiH i Srbijansko državljanstvo, piše otisak.ba.

Monika je tokom agresija na BiH u logoru Luka činila teške zločine nad muslimanskim i hrvatskim logorašim o čemu postoje brojna svjedočenja preživjelih logoraša.

Zločine je činila zajedno sa zloglasnim Goranom Jelisićem, poznatijim kao Adolf kojeg je Haški sud 2001.godine osudio na robiju od 40 godina.

-Komandant logora 1992. godine bio je osuđeni ratni zločinac Goran Jelisić – Adolf, a kojem je u ubistvima asistirala tada šesnaestogodišnja Monika. Radila je ono što niko ne bi radio u onim godinama. To je djevojčica koja je imala samo ime žensko. To nije žena, to je monstrum bio-svjedočenje je bivšeg zatvorenika Džafera Deronjića.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.