Humanitarni koncert “Vecer Balkan Blues-a” sa Misom i Sandijem

Humanitarni koncert “Vecer Balkan Blues-a” sa Misom i Sandijem 10. Decembra 2011., u organizaciji Fondacije Sedra, u Dorstu je uzlaganu svirku poceo oko 20.00 h.

Na repertoarusu se izmedju ostalog nasli “Cerge”, “Cudna jada od Mostara grada”,Azrin “Balkan”. U 01:45 h su dva velikana svoj nastup zakljucili kolom.

Mnogobrojno drustvo se okupilo da uziva u dobroj muzici i  pri tom da podrzi jos jednu u nizu akcija Fondacije Sedra.

Bilo je tuhumanista iz svih krajeva Holandije a i iz Njemacke, Belgije, Luksemburga i Engleske.

Fondacija Sedra ce prihode od ovog koncerta odvojiti za pripreme i obiljezavanja 20.godisnjice genocida u Prijedoru u 2012. Nas plan je da pocetakom juna2012. u Holandiji organiziramo predavanje o genocidu u Prijedoru, o kojem cete biti na vrijeme informisani.

Na koncertu je Sedra svojim gostima dala priliku da svojim dobrovoljnim prilogom pomognu izgradnju Spomen obiljezja Jama Hrastova Glavica, jame u kojoj su nadjena tijela 124 zatocenika prijedorskih logora, medju kojima i tijelo cuvenog prijedorskog ljekara dr. EsadaSadikovica. 

Za ovu akciju ”DA NIKAD VIŠE LJUDE NE BACAJU TAMO” nasi gosti su donirali € 733,50!

Hvala svima koji su bili u mogucnosti da pomognu!

Oni koji to jos zele, mogu svoje donacije uplatiti do 1. januara. 2012. na Sedrin racun: 429835922. 

Molimo vas samo da navedete da je donacija za SO Jama Hrastova Glavica.

Pored ovog nama dragogog i nezapamcenog sevdaha modernog doba, nasi gosti su imali priliku upoznati se sa piscem Muhamedom Mahmutovic, koji je na proputovanuju kroz Holandiju dosao da podrzi humanitarni rad nase fondacije i da se druzi sa nama. 

Gostima je posvetio citat iz njegovog romana “Imat Bosanskog goluba”. Bila nam je cast ugostiti ovog velikog pisca i nadamo se da ce nam cesce svracati jer kako on jednom rece : ‘’Sv’it je selo postao!”’.

Bilo je ove veceri par proslava, rodjendana i drugih jubilea. Bilo je vremena za price, diskusije, a ponajvise za ples i zabavu.

Na kraju veceri smo samo mogli zakljuciti da je vecer bila vise nego uspjesna!

Jos jednom veliko hvala svim humanistima koji su se ove veceri druzili sa nama i na taj nacin dali svoj doprinos ciljevima ovog koncerta. 

Vasa Sedra!
(Elvira CK)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.