Edukacioni trening seminar – Kako napisati projektni prijedlog

 

U okviru nastavka aktivnosti koje se realizuju u sklopu trogodišnjeg projekta, Nansen dijalog centar Prijedor narednog vikenda organizuje edukacioni trening seminar ”Kako napisati projektni prijedlog”. Trening se organizuje za fokus grupe, članove Nansen koordinacionog odbora(NKO) za planiranje i regionalne koordinatore Službe za rad sa MZ iz opština Prijedor i Sanski Most.

Cilj samog seminara je obučiti učesnike da uočavaju prioritete, osmišljavaju i implementiraju male interetničke projekte ili aktivnosti u svojim mjesnim zajednicama na području prijedorske regije, samostalno ili uz neophodnu podršku NKO i zaposlenih u NDC Prijedor.

Trening se održava u Hotelu „Bosna“, Banja Luka, 10. i 11. decembra 2011. godine. Nakon održane edukacije svi učesnici će imati priliku da osmisle i implementiraju male interetničke projekte ili aktivnosti u svojim mjesnim zajednicama, samostalno ili sa neophodnom podrškom od strane NDC-a Prijedor.

Trogodišnji projekt koji realizuje Nansen dijalog centar Prijedor za cilj ima poboljšanje interetničke komunikacije i međuentitetske saradnje na području prijedorske regije sa fokusom na opštine Prijedor i Sanski Most.

Na području opštine Prijedor uključene su slijedeće multietničke MZ: Raškovac, Hambarine, Donja Puharska, Petrovo/Čela, Gornja Ljubija, Donja Ljubija, Kozaruša, Kamičani, Zecovi i Trnopolje. Što se tiče opštine Sanski Most, tu su slijedeće MZ: Zdena, Stari Majdan, Vrhpolje, Šehovci i Lušci Palanka.

NDC, kancelarija Prijedor djeluje od septembra 2010. godine i dio je Nansen mreže koja uključuje rad Nansen dijalog centara u Prištini, Skoplju, Beogradu, Podgorici, Osijeku, Mostaru i Sarajevu. Nansen dijalog mreža je projekat koji je finansijski podržan od strane Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, a iniciran je 1995. godine kroz edukativni program „Nansen akademije“ u Lillehameru.

(Nansen Dijalog Centar Prijedor)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.