“Zmajevi” sletili u Minsk

 

Uoči sutrašnjeg duela sa Bjelorusijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija otputovala je u Bjelorusiju. Sa A reprezentativcima bili su i članovi mlade selekcije naše zemlje.

“Zmajevi” su u 10 sati krrenuli sa sarajevskog aerodroma, a u poslijepodnevnim satima sletjeli su u Bjelorusiju.

Let je protekao bez većih problema, a naši reprezentativci bit će smješteni u Hotelu Crown Plaza.

Atmosfera u ekipi suprotna je od vremena u prijestolnici Bjelorusije Minsku, gdje su nas danas dočekali oblaci, a temperatura iznosi oko 18 stepeni.

“Bjelorusi su tipični predstavnici ruske škole fudbala. Igraju ozbiljno i disciplinovano. Jako teško primaju golove. Znam dosta igrača iz njihove reprezentacije koji igraju u ruskoj ligi.  Posjeduju solidan kvalitet, ali mi ćemo ih svakako nastaojati pobijediti u obje utakmice. Ipak, mislim da su nama i četiri boda iz ove dvije utakmice dovoljna”, rekao je naš “general”, Elvir Rahimić.

Nogometna reprezentacija BiH sutra navečer istrčat će na stadion u Minsku, gdje će odmjeriti snage sa Bjelorusijom u važnom kvalifikacijskom susretu za odlazak na EP 2012. u Poljsku i Ukrajinu.

Domaćini se, baš kao i svi mi Bosanci i Hercegovci, spremaju za pravi spektakl. Mogle su se primijetiti dugačke kolone ljudi koji kupuju ulaznice za sutrašnju utakmicu.

Inače, cijena karte za stajanje košta samo dva eura, a tamošnji novinari tvrde da će na stadionu sutra prisustvovati preko 30.000 ljudi.

 

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.