KUD “Kozara” na 5. međunarodnoj smotri folklora u Mehuriću-Travnik

Adis Sadikovic pise:

Naše Kulturno-umjetničko društvo "Kozara" gostovalo je u ponedeljak 04. jula 2011.godine u Travniku gdje je Kulturno-umjetničko društvo "Mladost – Višnjevo" iz Travnika organizovalo petu po redu međunarodnu smotru folklora, koja se tradicionalno održala na platou Osnovne škole  Mehurić.

Nastupilo je 25 društava sa hiljadu učesnika iz Turske, Sandžaka i Bosne i Hercegoveni koji su prvo prodefilovali kroz Mehurić, a potom održali višesatni koncert na zadovoljstvo nekoliko hiljada posjetilaca.

Na bini su se smjenjivala društva iz Burse, Tutina, Jablanice, Tuzle, Maglaja, Brčkog, Bosanskog Novog, domaćina Višnjeva i drugih, među kojima i naši KUD-ovci, a sve je kulminiralo zajedničkim narodnim kolom učesnika i posjetilaca.

Ovu međunarodnu smotru otvorio je načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić, kao generalni pokrovitelj sada već veoma zapažene kulturne manifestacije. 

S pravom možemo biti ponosni na naše Kulturno-umjetničko društvo "Kozara" koje se i ovom prilikom pokazalo u najboljem izdanju i osvjetlalo obraz naseg Kozarca.

I dobro se zabavljali…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.