Komitet za normalizaciju suspendirao Ušanovića i Kureša

 

Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH danas je suspendirao bivšeg generalnog sekretara Saveza Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša.

Ušanović i Kureš suspendirani su do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi pred Sudom BiH, saopćeno je iz NSBiH.

Podsjećamo da su nekadašnji generalni sekretar Saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš proglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora.

Tužilaštvo BiH je visokorangirane čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te poreza na plaće i poreza na doprinose, čime su oštetili budžet Federacije BiH u značajnom iznosu.

Tužilaštvo je također optužilo Kureša i Ušanovića da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Nakon nepravoznažne sudske presude obojica su razmješteni na nove pozicije u Savezu, koje su obavljali sve do suspenzije.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.