Ivica Osim ide na pregovore kod Milorada Dodika

 

Predsjedavajući Komiteta za normalizaciju Ivica Osim danas će u Banjoj Luci održati sastanak sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, potvrdio je za naš portal generalni sekretar N/FS BiH Jasmin Baković.

Predsjedavajući Komiteta Osim razgovarat će sa Dodikom u trenutnoj situaciji u našem fudbalu i mogućnosti promjene stavova predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji su na jučerašnjem sastanku u Sarajevu potvrdili da nemaju namjeru mjenjati svoje stavove o novom Statutu Saveza, zbog čijeg je neusvajanja FIFA i UEFA suspendovala krovnu fudbalsku organizaciju u našoj zemlji.

Osim će pokušati ubijediti Dodika da novi Statut neće ugroziti interese Republike Srpske te o pogubnim posljedicama eventualnog neusvajanje novog Statuta na Skupštini 26. maja.

S obzirom da njegov utjecaj u Republici Srpskoj, Dodik bi mogao biti ključni igrač u pregovorima sa predstavnicima FSRS-a.

Nadamo se da će Osim uspjeti ubijediti Dodika u ispravnost rješenja u novom Statutu i da će time direktno utjecati na stavove fudbalskih radnika iz Republike Srpske.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.