Osim: “Razgovor je pomogao”

 

Predsjedavajući Komiteta za normalizaciju Ivica Osim sastao se danas u Banjoj Luci sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Po završetku sastanka Osim je novinarima okupljenim ispred Predsjedničke palate kazao da je razgovor protekao dobro i da se rješenja naziru.

Osim i Dodik na današnjem sastanku razgovarali su o trenutnoj situaciji u bh. fudbalu i mogućnosti promjene stavova predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

U Predsjedničkoj palati, gdje je sastanak održan, iskupilo se mnoštvo novinara, međutim Dodikovo obezbjeđenje ih je istjeralo napolje.

Pres-konferencija nije održana, ali su se Ivica Osim i Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, kratko obratili predstavnicima sedme sile.

“Boli me briga što FIFA i UEFA ne vole da se razgovara s političarima. Spreman sam da sa svima razgovaram. Mislim da je ovaj razgovor pomogao i da smo riješili neke stvari, te da se sve počelo kretati u pozitivnom pravcu”, kazao je Osim.

Kovačević je nakon sastanka istakao da Fudbalski savez RS može pristati na jednog predsjednika, ali imaju svoje uslove.

“Pristat ćemo na jednog predsjednika ako se vrati sistem glasanja prije 2006. godine. To podrazumijeva tročetvrtinsku većinu i to da predstavnici jednog entiteta ne mogu biti preglasani. Ako se to promijeni FSRS će preporučiti delegatima da pristanu na usvajanje statuta”, kazao je Kovačević.

Nezvanično saznajemo da će Komitet zatražiti od FIFA-e i UEFA-e da se uvede izmjena koju su zatražili predstavnici Fudbalskog saveza RS.

(Sa-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.