Ivica Osim na čelu Komiteta za normalizaciju NS BiH

Ivica Osim izabran je za predsjedavajućeg Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH, a njegov zamjenik je Darko Ljubojević, odlučeno je na sjednici u Beču.

 

Nakon šestosatnog zasjedanja zaključeno je da Skupština NS BiH 26. maja novim statutom ukine postojeće predsjedništvo i imenuje predsjednika Saveza. Ako se to ne desi, bit ćemo suspendovani još godinu.

Statut bi, prema prvim informacijama, trebali usvojiti članovi Skupštine koji su 29. marta na sjednici u sarajevskom hotelu Holiday Inn odbili prijedlog FIFA i UEFA zbog čega smo i suspendovani 1. aprila.

Prema svemu sudeći, FIFA i UEFA očekuju da ljudi koji su imenovani u Komitet za normalizaciju NS BiH svojim autoritetom utiču na članove Skupštine Saveza kako bi oni usvojili novi statut, u skladu sa zahtjevom evropske i svjetske kuće nogometa.

Međutim, generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković ističe da još nije poznato u kojem će sastavu biti održana Skupština NS BiH 26. maja.

“To će biti treća, posljednja šansa za NSBiH. Ako usvojimo statut imamo garancije od FIFA-e i UEFA-e da će sankcije biti povučene 1. juna. Ako ne dođe do usvajanja statuta Nogometni savez BiH bit će suspendiran još godinu dana”, kazao je Baković, dodavši da bi sastav Skupštine trebao biti definiran na narednim sastancima Komiteta, koji će imati novu sjednicu u srijedu, 20. aprila u Sarajevu.

Više detalja bit će poznato večeras kad članovi Komiteta stignu na sarajevski aerodrom.

(Sa-X)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.