Skupština N/FS BiH Novi Statut nije usvojen!

Skupština N/FS BiH Novi Statut nije usvojen!

 

Delegati Skupštine N/FS BiH na sjednici održanoj u hotelu Holiday Inn u Sarajevu odbili su usvajanje novog Statuta sa 28 glasova protiv, za su glasala 22 delegata, tri su bila suzdržana i jedan delegat je “nestao”. Očekivanu odluku delegata ili bolje rečeno grobara bh. fudbala mnogi su nazvali krajem ovog sporta u našoj zemlji, jer nam sada predstoji suspenzija krovne svjetske i evropske fudbalske organizacije.

Ispred Holiday Inna okupilo se 20-ak predstavnika navijačke grupe BH Fanaticos. Donijeli su transparent “Danas u savezu, sutra u kavezu” i uzvikivali parole protiv predstavnika Saveza. Kako nam je kazao predstavnik Fanaticosa, Nizar Al Tinawi, nisu imali problema sa brojnim osiguranjem kao ni sa policijom. Sjednicu je obezbjeđivao veći broj zaštitara, kao i jake policijske snage.

Predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske ostali su dosljedni svojim najavama da neće prihvatiti novi Statut bez obzira na prijetnje o suspenziji koje su stizale iz UEFA-e i FIFA-e.

Skupštini Saveza je prisustvovalo 54 kandidata od ukupno 56 delegata. Među prisutnima je bio i Slovenac Rudi Zavrl, zajedni posmatrač FIFA-e i UEFA-e koji je u Sarajevo stigao umjesto Marcela Benza, čovjeka koji je 15 godina uključen u rad Saveza u našoj zemlji.

Raspravu delegata obilježila je galama i vika što je dovoljan odraz načina ponašanja i razmišljanja delegata koji odlučuju o sudbini fudbala u našoj zemlji. Od takvih ljudi bilo je teško očekivati bilo kakvu “normalnu” odluku što se na kraju ispostavilo tačnim.

Nakon što su delegati odbili novi Statut, očekuje se zvanična odluka FIFA-e i UEFA-e o suspenziji našeg Saveza.

Nakon završetka Skupštine prvi je iz Holiday Inna izašao Iljo Dominković, potom su izašli neki od delegata nakon čega se pojavio i Sulejman Čolaković u pratnji četiri tjelohranitelja.

Manja grupa Fanaticosa koja je ostala do kraja sjednice i koje su policajci udaljili od ulaza ispratila je Čolakovića zvižducima i uvredama. Nisu željeli davati izjave novinarima, samo su kazali da je njihov stav napisan na transparentu koji su držali: Danas u savezu, sutra u kavezu.

(Sa-X)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.