Apel iz Uprave FK Bratstvo Kozarac

Postovani prijatelji, dragi sugradjani u zemlji i inozemstvu, obracamo Vam se u ovome, za nas u Upravi kluba, za sve igrace i navijace FK Bratstvo, nimalo prijatnog i veselog trenutka.

Financijsko stanje kluba je izuzetno lose, sto je izazvano uglavnom macehinskim i ignorantskim odnosom relevantnih sportskih institucija, od opcinskog, preko entitetskog do drzavnog nivoa.

Nasavsi se u ovakvoj situaciji, Uprava kluba je danas dosla u zalosnu i frustirajucu poziciju da razmisljamo o nasem opstanku i uopste mogucnosti da se dalje takmicimo u  3 ligi RS-a.

Dragi nasi Kozarcani, ne dozvolimo da poslije osamdeset godina postojanja i uspjesnog djelovanja, prestane da postoji nase Bratstvo, nas "Zmaj", nas istinski sportski kolektiv.

Ako to dopustimo, svjesno cemo uci u postepeno rusenje KOZARACKOG DUHA, kao nase zajednicke snage, zasluzne za sve sto Kozarac jeste danas!

 

 

 Do sada smo dokazali da zajednickim i sloznim odnosom, punim medjusobnog uvazavanja i postivanja, mozemo uraditi mnogo. To smo do sada cinili i zajedno se ponosno divili postignutom i sirom Svijeta kao pravi Kozarcani dicili.

Budimo takvi i ovaj put. Poslusajmo svoje srce, svoju savjest i svoj naslijedjeni ponos te iskreno pomozimo nase Bratstvo da prebrodi krizu u kojoj se naslo. Postupivsi tako, znajmo da to radimo, ne samo radi nas samih, nego radi onih koji su Bratstvo stvarali i onih, posebno onih, koji tek dolaze…

S postovanjem,

Uprava FK Bratstvo Kozarac

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.