Humanitarni koncert u Dorstu (Holandija)

 

Prosle subote tacnije 30. oktobra SEDRA je organizovala  Humanitarni koncert u Dorstu (Holandiji) gdje su nas zabavljali Zijo i Samira Kasumovic sa Beno bendom.
 
Sam pocetak koncerta i kratak pozdrav nase clanice Ade Hadzic govorili su da ce ova noc biti noc Bosanki i Bosanaca  sto je u stvarnosti i bilo tako jer  na koncertu su se nasli i Bosanci i Bosanke iz svih krajeva nase lijepe Bosne i Hercegovine. Naravno  prednacila je opcina Prijedor. Goste  su stvarno uz jako lijep repertoar zabavljali bracni par Kasumovic kojima se u jednom momentu pridruzio sa par pjesama i nama dobro poznati pjevac, Emir Blazevic. 
Kao sto smo navikli, nasi koncerti ne mogu proci bez tombole. Ovaj put moram pohvaliti Arijanu i njenu ekipu koji su se potrudili da tombola bude fantasticno pripremljena i odradjena. Prije izvlacenja tombole Arijana  Denic se obratila gostima i ukratko osvrnula se na dosadasnji rad Sedre koja je slavila svoj prvi rodjendan. 

Kakav bi vec koncert bio kad nebi bilo i nesto za pojesti a tu se nasao i drugi Kasumovic, Emir koji je pekao tako dobar rostilj da je na kraju ponestalo i cevapa i  drugi dragolija sa rostilja.

Novac sa koncerta ce biti rasporedjen u humanitarne svrhe u nasoj domovini a prve donacije idu za KUD Kozara i za bajramske paketice prijedorske opstine.

Isto tako na humanitarnom koncertu je skupljena donacija od 330 eura za Seida Jakupovica Rajkusa koji mora na banjsko lijecenje, ova donacija ce biti urucena uz konsultaciju ljudi iz Kozarca pred bajram. Nas veliki prijatelj i covjek velikog srca, Idriz Jakupovic, vlasnik od Orange-furniture iz Kozarca je donirao kuhinju u vrijednosti od 2000 km. Informacije o njegovim prelijepim kuhinjama mozete naci na internetu.

Vec sad imamo plan pocetkom 2011. da odrzimo jedan novi koncert gdje bi nam gosti bili MOSTAR SEVDAH REUNION. 

Jos jednom veliko hvala izvodjacima  kao i nasim gostima koji su svojim dolaskom pomogli ovaj  nas koncert i potvrdili povjerenje u nasu SEDRU.

SEDRA OSTAJE UZ VAS I BEZ VAS NJE NEBI NI BILO.  VIDIMO SE AKOBOGDA  NA SLIJEDECEM SEDRINOM KONCERTU.  

Ja se izvinjavam svim nasim clanovima i simpatizerima sto se ranije nismo objavili tekst o koncertu ali smo se nasli zatecenima odlasakom nase drage Mirzete Foric MAME,  heroine 17. krajiske brigade na Ahiret. El Fatiha ovoj velikoj zeni!

 

Ferid Leka

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.