Kiša pada i u tramvaju, putnici otvorili kišobrane

Kada ste u Sarajevu, očekujte i neočekivano, pa i to da nakon napornog radnog dana, povratka sa fakulteta, iz škole ili sa kafe, kada sklonište od kiše potražite u tramvaju, tu i pokisnete.

Takva situacija zadesila je putnike GRAS-ovog tramvaja na liniji Baščaršija – Ilidža, koji su morali otvoriti kišobrane kako bi se zaštitili od kiše, koja je uredno padala i u vozilu.

Dvije putnice su sjele na slobodna sjedišta, sretne što će do svoje stanice moći malo odmoriti, a onda su shvatile da tramvaj prokišnjava tačno iznad njihovih glava.

Brzo su se snašle, pa su uz smijeh ostalih putnika u tramvaju otvorile kišobran. Nekoliko putnika izvadilo je svoje mobitele sa kamerama i zabilježilo ovu neobičnu situaciju.

Sarajlijama nije trebalo mnogo vremena da počnu zbijati šale i na ovaj račun, pa su se već počeli smišljati izgovori ukoliko revizori uđu u tramvaj.

"Reći ću im da mi se karta raspala od kiše", rekao je domišljati putnik, dok je žena srednjih godina rekla da će revizore pitati kada će početi dijeli kišobrane na ulazima u tramvaj.

Nismo kontaktirali nadležne službe ovog preduzeća u vezi sa slučajem, ali ne sumnjamo kako bi odgovor glasio: "Za prokišnjavanje tramvaja jedino nije kriv GRAS".

(Sarajevo-X)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.