“Brinut ćemo o Bošnjacima u RS-u”

Stranka demokratske akcije (SDA) na današnjoj konferenciji za novinare te predizbornom skupu u Banjoj Luci predstavila je kandidate sa izbornih lista.

“SDA brine i brinut će o Bošnjacima u Republici Srpskoj. Zalagat ćemo se za povratak prognanih i raseljenih osoba, jer jedino tako možemo reintegrirati mirnu, stabilnu i demokratsku BiH,” naglasio je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

 

Za SDA je značajan procenat vlasti na državnom nivou koji se bira iz RS-a. Istaknuto je da je SDA jedina stranka koja je svoja dva potpredsjednika, Sadika Ahmetovića i Adila Osmanovića, kandidirala za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz izbornih jedinica u Republici Srpskoj.

“Sporazum o reformi policije koji su potpisali Milorad Dodik i Haris Silajdžić negativno je uticao na povratak Bošnjaka u RS. Povratak je u posljednje četiri godine zamro, a policija RS-a pokazala je da nije u službi svih građana BiH”, rekao je Ševket Hafizović, kandidat SDA za predsjednika RS-a.

Poručeno je da je neophodno izvršiti reformu policije koja podrazumijeva jedinstveni sistem sigurnosti na nivou države.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.