Ekskluzivni snimci TV1

Prva bh. news televizija, TV1, danas je postala prvi medij na svijetu koji je bio u prilici da objavi dokaze da su mirovne snage Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini već dan nakon drugog masakra na Markalama raspolagale dokazima da je granatu ispalila vojska bosanskih Srba pod komandom genarala Mladića.

TV1 je objavila više autentičnih snimaka telefonskih razgovora koje su politički i vojni lideri bosanskih Srba međusobno vodili nakon zločina na Markalama, te sa zapovjednikom snaga UNPROFOR-a generalom Rupertom Smithom i sa srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem.

 

Upravo snimci ovih razgovora razlog su što je vijeće haškog tribunala prihvatilo zahtjev optuženog Radovana Karadžića i prekinulo suđenje kako bi se optuženi pripremio za nepobitne dokaze koje posjeduju Tribunal i TV1.

Osim ovih razgovora, TV1 je ekskluzivno, kao prvi medij u svijetu, u Centralnom dnevniku emitirala i snimak dramatičnog telefonskog razgovora Ratka Mladića sa tadašnjim članom Predsjedništva Republike Srpske Nikolom Koljevićem.

(Sarajevo-x.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.