Izvještaj sa humanitarne veceri u Neuss-u

Ismet Šahuric-Bijeli  piše:

Sinoc je gradicu Neussu u sjeverno-zapadnom djelu Njemacke održano humanitarno vece za Spomen Obilježje Kozarac.

Sav prihod sa ove humanitrane veceri ce biti upucen za izgradnju SO-Kozarac.

Kao gost i posjetioc ove veceri mogu samo uputiti sve pohvale domacinima i organizatorima ove prelijepe i po osjecajima veoma prijatne veceri.

 

Oduševilo nas je samo požrtvovanje naše Demše, Murisa i majke Munibe, Dinke, Enise, Sitke, Adevije, Helmuta, Jana, Irfana i mnogih drugih….koji su dali svoj ogroman doprinos da ova humanitarna vecer ziasta ima puni uspjeh.

Humanitarnu vecer u Neussu smo zapoceli sa jednom prezentacijom u kojoj smo se prisjetli istorije Kozraca i stradanja naših nevino ubijenih prijatelja, komšija, jarana i ponosnh gradjana Kozarca. Takodje je bio prikazan i kratki isjecak iz dokumentarnog dijela filma „Moj Kozarac.“

U muzickom dijelu nas je naša priedorcanka Enisa Music pozdravila sa nekoliko lijepih i nama dobro poznatih narodnih pjesama.

A kraljica sevdaha majka Muniba nam je njenim lijepim i toplim glasom izvela nekoliko sevadlinki, što je i kod nas „nešto maldjih“ izazvalo opšte oduševljenje kvaliteta i lakoce izvodjenja pjesme.

Dok je Jeki sa svojim orkestrom  u nekliko blokova nas „uzdrmao“ hitovima naše pop i rock scene.

 

Da je atmosfera u sali bila više nego odlicna pokazuje i cinjenica da nam je naš Armin Adžemovic-Caša uvelicao vece sa nekoliko pjesama.

Želimo pohvaliti i najmaladjeg ucesnika u progrmau Denisa Deljkovica koji je sa svojim djecijim glasom pobrao velike ovacije i aplauz publike.

Ukupan prihod sa ove humanitrane veceri u Neussu od 1945,- € ´ce u toku sljedece sedmice biti upucen u Kozarac.

 

 

Još jedno veliko, veliko hvala od srca domacinima i organizatorima ove predivne veceri.

Jedne veceri koja ce mi ostati u lijepom i ugodnim sjecanju i koja nam je još jedanput potrvdlia da samo sa slogom i jednim zajedništvom možemo praviti velike projekte.

Ovaj pozitivni „virus“ iz Neussa je prešao i na nas u Frankfurtu, pa smo se vec dogovorili da još jedno ovakvo humanitarno vece organizujemo i u Frankfurtu….

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.