Oštro i na prvu “Stranka kokuza”

U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu održana je prezentacija nedavno osnovane Stranke kokuza koja će na izbore 2010. godine izaći na svim nivoima, osim za člana Predsjedništva BiH.

Kako je rečeno, ne žele imati kandidata za Predsjedništvo jer zbog diskriminirajućeg zakona svima koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci, Srbi ili Hrvati kandidatura nije dozvoljena.

Predstavnici Stranke kokuza poručili su kako je jedan od njihovih glavnih ciljeva formiranje bosanskohercegovačke nacije.

"Postoje jednonacionalne, multinacionalne i tronacionalne stranke, a mi smo jedina dvonacionalna stranka: stranka Bosanaca i Hercegovaca", kazao je u svom govoru počasni predsjednik Stranke kokuza Almir Čehajić Batko, te predstavio rukovodstvo i članove predsjedništva Stranke. Batko je poželio da se Stranka kokuza što prije ukine tako što više neće biti nijedan kokuz u BiH.

"Pogledajte ove mlade ljude. U svim strankama o mladim ljudima samo govore a nigdje ih nema. Zamislite sutra kad jedna ovakva delegacija ode da predstavlja našu zemlju u nekoj drugoj zemlji", kazao je Batko, govoreći o problemima koji trenutno izjedaju BiH i protiv kojih se njegova stranka namjerava boriti. Istaknuto je kako je stranka u vrlo kratkom roku od formiranja u martu, pa do 21. maja kada je bio rok za predaju prijava, prikupila potrebna sredstva i dovoljan broj potpisa.

Kako je Stranka nova i do sada nije imala priliku pokazati koliko će se zaista razlikovati od postojećih stranaka, u jednom su već pokazali da se mnogo ne razlikuju: napadu na medije. Kao i drugi političari, počasni predsjednik Stranke kokuza u medijima je našao krivca za očigledan propust u organizaciji događaja, kao što i drugi medije krive za sve što nisu, ili što su loše uradili. Veliki dio njegovog govora odnosio se na kritiku medija.

"Pozdravimo Dnevni avaz, Oslobođenje, Večernje novine (više ne postoje op.a), Hayat, Federalnu televiziju… i druge medije koji danas nisu došli. Svi novinari su otrčali ispred Parlamenta da čekaju izjave. To što danas ovdje nema nijednog novinara je jedna velika pobjeda!", kazao je između ostalog Batko okupljenima u amfiteatru nakon čega ih je pozvao da probaju tortu.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.