Akcija za SO Kozarac u Melbourne-u (Australia)

Nasiha piše:

Nedavno smo kontaktirali predsjednicu Vijeca BiH organizacija Australije, gospodju Senadu Softic Telalovic, sa molbom da nam pomogne oko informisanja nasih gradjana u Australiji o pocetku gradnje SO u Kozarcu.

Senada nas je prijatno iznenadila svojom reakcijom i angazovanjem oko objavljivanja ove vijesti.

U roku od nekoliko dana dobili smo od nje pismo podrske Vijeca BiH organizacija. U pismu je rekla:

“Bez obzira sto u Australiji nema ni jedno udruzenje ili zajednicu Kozarcana, to neznaci da se ova akcija nemoze sprovesti kvalitetno. Vijece BiH organizacija Australije vam stoji na usluzi za svu pomoc, nasa duznost je da upoznamo sve nase clanice sa ovom akcijom.

Pocevsi od ove sedmice u nasim jedinim BiH novinama u Australiji, Vijece ce objaviti vasu akciju za pomoc izgradnje Spomen obiljezja u Kozarcu.

Magazin Bosna ce u slijedecem broju da objavi na cijeloj stranici nas poziv za ucesce gradjana iz cijele BiH da se ukljuce u ovaj znacajan, prijeko potreban projekt izgradnje, a zatim svake sedmice u svakom novom izdanju lista bit ce informacije gdje i kako se donacije mogu uplatiti na vas racun. Srebrenica, Kozarac, Prijedor, Banja Luka, Sarajevo, Gorazde itd… pripadaju svima nama, bez obzira gdje je tko rodjen, jedno bez drugog nemoze, samo zajedno cinimo cijelovitu Bosnu i Hercegovinu.

Ja cu takodjer da uputim apel Bosancima i Hercegovcima u svijetu putem naseg email adresara (preko 5,000 email adresa) s pozivom da se ukljuce u akciju.

Zelimo vam mnogo uspjeha u radu i nadamo se da ce te skupiti potrebna financijska sredstva da se Spomen obiljezja u Kozarcu zavrsi do jula kako je predvidjeno. "

Iskreno se zahvaljujemo Senadi na pomoci i usput zelimo da obavjestimo sve nase gradjane u Australiji da je akcija za SO Kozarac pokrenuta u Melbourne-u.

Inicijatori i rukovodici akcije su Ismal i Enes Mujkanovic.

Svi koji zele uplatiti donacije za izgradnju SO Kozarac mogu to uciniti direktno kod Ismala i Enesa ili u Hanna Coffee Shop u St Albanasu i u KM Minimart u Noble Parku.

Za vise informacija mozete se obratiti Ismalu na 0402341 454 ili Enesu na 0422449 188.

U petak 28 maja u Islamskom centru Deer Park bice odrzan Tevhid u znak sjecanja na sve nase sehide i ovom prilikom ce se skupljati donacije za izgradnju SO.

Nasi gradjani u Perth-u donacije mogu predati Tesmi Elezovic i za sve dalje informacije Tesmu mozete kontaktirati na telefon: (08) 9345 0502.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.