“Humanitarno vece Horten”- Norveska

Elvis Mujicic pise:

Izmedju ostalih aktivnosti za prikupljanje sredstava za izgradnju Spomen Obiljezja Kozarac,u subotu 15.05 u gradicu Horten u Norveskoj, odrzano je i "Humanitarno Vece Horten ".

Toj veceri prisustovalo je oko stotinjak ljudi, uglavnom iz Hortena i okoline ali i Kozarcana koji su prevalili dalek put da bi ucestovali i doprinjeli ovom dogadjaju, naprimjer nas sugradjanin Edin Jakupovic je doveo ekipu sa druge strane Norveske koji su putovali 800 km da bi dali svoj doprinos toj veceri i u dzepu donijeli donaciju za SO-Kozarac od 14 234,- norveskih kruna (1825,- EUR) iz dzemata Haugesund, gdje je Edin uz pomoc Kemala i Jasmina Jakupovic prikupio ova sredstva. Velika zhavala inicijatorima i dzematu Haugesund.

Grupa koja se pobrinula za muzicku zabavu te veceri, takodje se sastojala od skoro kozarcana, dosli su sa razlicitih strana a odradili kvalitetan posao kao da rade zajedno dugo godina, sto je vece ucinilo posebnim.

 

Dedo Balic mikrofon i Mihret klavijatura, su dosli iz Svedske a Edin Jakupovic bubnjevi zajedno sa jaranom Enom Brakicem bas gitara iz pomenutog Haugesunda, ova cetiri (mlada) momka su nam izisli u susret i svojim ucescem dali svoj doprinos te veceri.
 
Izmedju ostalog programa veceri, odrzana je i bogata tombola koja je u kasu za SO unijela 5000 kr. Ovim putem koristim priliku za zahvalu donatorima nagrada.

Tesko bi bilo nekoga izdvojiti i posebno pohvaliti iz organizacije, jer su svi odradili fenomenalan posao ali jedan veliki aferim gradiscanu Feridu Kausumovicu, covjeku koji je doprinjeo mnogo oko priprema za tu vecer i tokom citave veceri priredjivao svoje cuvene cevape.

Vece je uz dobru muziku, pice i hranu bilo predivno druzenje, druzili smo se do sitnih sati i svi su na kraju zadovoljni otisli svojim kucama a posebno organizatori.


 
Zahvala svima a posebno ljudima iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine koji su dosli da uvelicaju ovu zabavu i pripomognu izgradnju SO-Kozarac. Prihod od feste je bio 16 290 kr. i dobrovoljne donacije na festi 10200 kr.

Napominjem da se u Hortenu dosta posla uradilo za SO-Kozarac i prije Humanitarne veceri, te da ukupan iznos prikupljenih sredstava zajedno sa donacijom iz Haugesunda iznosi  72 473,- kr od kojih je 23 749,- 27.Aprila uplaceno na devizni racun SO-Kozarac. Imena donatora mozete pogledati na stranici www.so-kozarac.com.
 
Akcija se nastavlja do konacnog cilja.
 
Selam svima a posebno Kozarcanima ma gdje bili.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.