Bosanska Sumejja

 

Magazin za ženu i porodicu “Bosanska Sumejja“  je namijenjen prije svega ženi ali i svim članovima njene porodice, svim generacijama.

Postoji, uzgred da kažemo, pogrešno ubjeđenje ili pretpostavka da je „Bosanska Sumejja“ list samo za pokrivenu ženu. Istina je, međutim, da je značajnim dijelom sadržaja ona najmanje potrebna obrazovanoj pokrivenoj ženi. Samo, obrazovana pokrivena žena može preko tog magazina dosta da kaže, i tako bude korisna svima ostalima.

To što se zove bosanska znači da taj atribut stalno svjesno promiče preko važnijih rubrika , neizravno nenametljivo, ali uporno nepokolebljivo istrajavajući na zdravoj, prirodnoj i lijepoj privrženosti svojoj Bosni i Hercegovini.

Profiliralo se dvadesetak redovnih rubrika, ali „Bosanska Sumejja“ se i mijenja, bez velikih zaokreta…

Islamske teme ostvaruje u rubrici „Putokazi“ ; rubrike „Intervju „ i „Portret“ uglavom su posvećene značajnim ženama kod nas i u svijetu; rubrika „Baština“ ukazuje na osobenosti našeg kulturnog identiteta i u njoj  „provjetravaju“ stare sehare jer  bez baštine smo na brisanom prostoru ničije zemlje; rubrika “Odgoj“ u kojoj, prateći pozitivne savremene odgojne metode, „Bosanska Sumejja“ podvlači islamske etičke norme.

U časopisu izlazi podlistak za djecu „Ammar“, koji se obraća malom čitaocu, imajući u vidu njegovu znatiželju i želju za igrom, ali i poterbu da ga se nenametljivo a efikasno uči onome što je istinski vrijedno pa da se i tako asistira njegovim roditeljima u pravilnom odgoju. U dvadeset trećem broju otvoren je i dodatak „Mladi mladima“.

„Bosanska Sumejja“ u perspektivi i perspektiva „Bosanske Sumejje“ je u vjernosti njenoj specifičnoj misiji. Časopis pretenduje na to da obraćajući se ženi najviše utiče kvalitetno na njen duhovni svijet, da joj pomaže u organizovanju porodice i u svim fazama odgoja djece, da je poveže sa ženama u svijetu , da joj olakšava u zdravstvenom prosvjećivanju, vođenju domaćinstva, zapravo, da bude i mali a korisni univerzalni porodični servis.

„Bosanska Sumejja“ jedino, ne nastoji biti zabavni magazin, ne juri za senzacijama niti ide u surovi ring dnevne politike. Toga svega ionako ima previše oko nas, naročito bezočnog, neukusnog razgolićavanja tuđih života i intima, previše jeftine zabave a kič se uvukao u sve pore našeg života.

„Bosanska Sumejja“ nastoji da ostane izvan toga, odvlačeći svoje čitaoce na drugu stranu od isprazne dokolice, kiča i nemorala…

POZIVAMO VAS NA PROMOCIJU ČASOPISA BOSANSKE SUMEJJE, koja ce se odrzati u Osnovnoj skoli “Kozarac”, u nedelju 23.05.2010.godine u 15:30h

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.