Senijad Ibričić će pomoći izgradnju spomen-obilježja

 

Senijad Ibričić, čuvena Hajdukova desetka i nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, jučer je u Kozarcu, gdje su ga s oduševljenjem pozdravili ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, najavio donaciju za izgradnju spomen-obilježja u ratu stradalim Kozarčanima.

Nogometni as, inače poznat i po brojnim humanim akcijama, kaže da je u Kozarac došao nakon razgovora s novinarom Senudinom Safićem koji mu je rekao o kakvoj je akciji riječ.

– Sve je bilo sasvim iznenada. Senudin mi je rekao o čemu se radi, a ja sam odlučio da dođem i na licu mjesta se dogovorim s ljudima kako i na koji način da pomognem – kazao nam je Ibričić.

 

 

Senudin Safić, koji je inače i Ibričićev dobar prijatelj, kaže da su ovoj nogometnoj zvijezdi upravo najdraži ti neposredni kontakti.

– Bio sam nedavno u Splitu gdje smo radili jednu reportažu o Ibričiću. Nevjerovatno je koliko ga ljudi tamo vole i poštuju. Ovo što je danas (jučer, op.a.) tokom posjete Kozarcu uradio samo je nastavak njegovih humanih aktivnosti – rekao je Safić.

Ibričića su u Kozarcu, osim ljubitelja nogometa, dočekali i predstavnici Organizacionog odbora za izgradnju spomen-obilježja i Mjesne zajednice Kozarac, Zlatko Škerić i Nedžad Bešić, koji su mu se zahvalili na najavljenoj pomoći.

 

(Avaz, kz.ba)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.