Senijad Ibričić će pomoći izgradnju spomen-obilježja

 

Senijad Ibričić, čuvena Hajdukova desetka i nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, jučer je u Kozarcu, gdje su ga s oduševljenjem pozdravili ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, najavio donaciju za izgradnju spomen-obilježja u ratu stradalim Kozarčanima.

Nogometni as, inače poznat i po brojnim humanim akcijama, kaže da je u Kozarac došao nakon razgovora s novinarom Senudinom Safićem koji mu je rekao o kakvoj je akciji riječ.

– Sve je bilo sasvim iznenada. Senudin mi je rekao o čemu se radi, a ja sam odlučio da dođem i na licu mjesta se dogovorim s ljudima kako i na koji način da pomognem – kazao nam je Ibričić.

 

 

Senudin Safić, koji je inače i Ibričićev dobar prijatelj, kaže da su ovoj nogometnoj zvijezdi upravo najdraži ti neposredni kontakti.

– Bio sam nedavno u Splitu gdje smo radili jednu reportažu o Ibričiću. Nevjerovatno je koliko ga ljudi tamo vole i poštuju. Ovo što je danas (jučer, op.a.) tokom posjete Kozarcu uradio samo je nastavak njegovih humanih aktivnosti – rekao je Safić.

Ibričića su u Kozarcu, osim ljubitelja nogometa, dočekali i predstavnici Organizacionog odbora za izgradnju spomen-obilježja i Mjesne zajednice Kozarac, Zlatko Škerić i Nedžad Bešić, koji su mu se zahvalili na najavljenoj pomoći.

 

(Avaz, kz.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.