SNSD od RS pokušava napraviti jednostranačku republiku

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica optužio je danas Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da od RS-a, pokušava napraviti privatnu i jednostranačku republiku“.

Na to, tvrdi, upućuje dopis koji je potpisao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, a koji po mišljenju SDS-a podriva Ustav RS-a.

 

Govedarica je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da u dopisu Dodik „obavještava sve izvršne odbore općinskih organizacija SNSD-a da dostave izvještaj o radu svih izabranih direktora i kadrova SNSD-a u kojem treba da bude naveden njihov odnos, ne prema RS-u, ne prema njenim institucijama, nego prema SNSD-u“.

On tvrdi da izvještaj „mora da sadrži i tačan broj i podatak koliko su ti direktori SNSD-a zaposlili aktivista i članova ove stranke“ te da je dopisom zabranjeno iznošenje u javnost tih podataka.

Potpredsjednik SDS-a je upitao i da li su onda znanje, obrazovanost i stručnost kriteriji za zapošljavanje ili je to partijska knjižica SNSD-a?

Ustvrdio je da SNSD nije ispunio mnoga svoja obećanja na šta, kako kaže, upućuje 31.100 radnika koji su u ostali pez posla, loša ekonomska i socijalna situacija, nerealizovani i obećani ugovori sa stranim investicijam te veliki vanjskotrgovinski dug.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.