Zajednički rad na rješavanju vodosnabdijevanjа

Na zadnjoj sjednici Nadzornog odbora donijeta je odluka o raspisivanju međunarodnog tendera za izbor izvođača radova čime su završene pripremne radnje i formalno počela realizacija Projekta vodosnabdijevanja „Crno vrelo“.

Vrijednost projekta, koji će do 2012. godine riješiti pitanje vodosnabdijevanja preko 30000 stanovnika grada Banjaluke i opštine Prijedor, je preko 14 280 000 KM.

 

Gradonačelnik Banja Luke Dragoljub Davidović  je istakao da je ovo primjer dobre saradnje dvije lokalne zajednice.

– Ovo je primjer koji može da posluži i u Republici Srpskoj  i u BiH kao pozitivan primjer  dobre saradnje lokalnih zajednica  i naših zajedničkih nastojanja na rješavanju jednog ovako značajnog pitanja kao što je vodosnabdijevanje, rekao je Davidović. On je potvrdio da će grad Banja Luka učešćem od preko  8 miliona KM riješiti pitanje snabdijevanja pitkom vodom oko 20 000 stanovnika  sjeverozapadnog dijela grada

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić  potvrdio je  da će ova opština učestvovati sa5,5 miliona KM u finansiranju regionalnog vodovoda „ Crno vrelo“ i da će kada bude završen  riješiti pitanje snabdijevanja  prijedorskih naselja koja graniče  sa Banja Lukom kao što su Omarska, Niševići, Petrvo Gaj, Kevljani, Marićka, Gradina i Jelićka.
 
-Opština Prijedor će učestvovati u ovom projektu sa oko 5,5 miliona KM, a zajednički planirano aplicirati za sredstva i prema Vladi RS, jer smatramo da je riješavanje pitanja vodosnabdijevanja ukupno preko 30 000 stanovnika , kao da je u pitanju područje jedne opštine, veoma važno i ključno za razvoj sela i ruralnih područja, kazao je Pavić  i dodao da će to uliti nadu u život stanovnicima ovih područja.
 
Vodovod  „ Crno vrelo“  dug je oko 26 kilometara i povezuje Bronzani Majdan /Banjaluka/ i Petrov Gaj /Prijedor, a radovi bi trebali da počnu početkom maja, nakon provođenja tenderske  procedure.
 
Inače ovaj projekat je , iako samostalan, dio ukupnog projekta koji se provodi sa švajcarskom Agencijom za razvoj SECO  čija je vrijednost 17,5 miliona KM , gdje se nakon provedenih pripremnih radnji, početak raadova očekuje isto na proljeće.

(Službenik za odnose s javnošću  Opstine Prijedor)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.