ODRŽANA REDOVNA GODIÅ NJA SKUPÅ TINA FK

Kula piše:

Dana 13.01.2010.god.u 18,00 sati u prostorijama FKB-a održana je redovna godišnja skupština FKB.Na ovaj poziv odazvalo se oko 30 građana ili bolje rečeno članova uprave kluba,simpatizera-prijatelja kluba itd.

Kao što je i uobičajeno na početku skupštine uvodnim rječima obratio se pred. skupštine FKB-Bešić Asim (Cigla) a potom predao rječ sada već bivšem predsj. Bratstva Fikretu Baliću da bi na kraju polusezonu sumirao i trener FKB- Grozdanic Teofik.

 

 

Nakon kraceg izlaganja pomenutih pristupilo se izboru novog rukovodstva kluba a kako tu uvijek biva odmah je zapelo na"Izboru pred. kluba".Poslije više neuspješnih prijedloga svi smo se okomili na Mešić Jusu da se prihvati ove  dužnosti što je na kraju i rezultiralo teškim pristankom od strane istog. Odmah je zatražio i predložio da njegovi zamjenici tj. podpredsjednici budu Kapetanović Enes i Admir(Dado) što je i prihvaćeno. Za sekretara FKB ponovo je uz teške muke vračen Fikret Kusuran a Blagajnik je Elvir Softić. Pošto još nema mogučnosti (kazna fudb.saveza RS) da bude biran na ključne pozicije u klubu Jasminu Memiću je nezvanično dodjeljeno mjesto Sportskog direktora.

 

 

Članovi Uprave Bratstva su: Balić Fikret, Kulašić Almir, Blažević Mesud, Menković Suad, Arnautović Sulejman, Fikić Sead, Šahurić Safet, Zulić Meho, Kusuran Zijad, Jaskić Hemo i svima nama poznati predstavnici u tzv. dijaspori Mehmedagić Ferid "Leka" i Jakupović DŽevad "Šurda".

Predsjednik FKB gosp. Juso Mešić je zakazao sastanak Uprave kluba za sljedeći utorak u 18,00 sati u prostorijama kluba.

Pored ovih stvari koje su bile u obavezi da se odrade u ovoj večeri časkalo se o svemu i svačemu drugom. Bilo je raznoraznih prijedloga, pitanja, razmišljanja usmjerenih ka sigurnom opstanku i egzistenciji Bratstva.

Novo (staro) rukovodstvo će nastojati da sve ono što bude izvodljivo pretvori u djelo.

 

 

 

U ovom javljanju ću još objaviti i neke informacije sa "Zabavne večeri" za FKB u rest. "Stara Bašta" koja je održana 28.12.2009. god. u organizaciji Jakupović Dževada i nekih pomočnika iz Uprave FKB. Ostvareni prihod iz ove večeri je 3 184,25 KM kako kroz organiziranu tombolu i naplatu ulaznica tako i preko ličnih donacija pojedinaca. Nisam mogao biti prisutan na ovoj Zabavi pa tako i nemam slika sa ove večeri. I ovaj put neću navoditi nikakva imena jer bih sigurno nekog ne namjerno izostavio a i bilo bi nefer prema donatorima iz predhodno organizirane večeri u restoranu "Neira".

 

 

 

Informacije sa ove večeri prenio mi je ŠURDA i zatražio da objavim njegovo lično nezadovoljstvo odzivom naših ljudi koji žive i rade u inostranstvu. Napominje da u goore navedenim prihodima večeri veći dio otpada na ljude koji žive u Kozarcu.

Kad je u pitanju FKB mi se iskreno zahvaljujemo svima vama koji ste uzeli učešće u ovoj večeri i neka vas zdravlje i veselja prati i u ovoj novoj godini i mnogim drugima. Bratstvo pred početak drugog djela sezone na računu ima oko 5 000 KM što i nije uvjek bio slučaj.

Želim ispred Bratstva da se zahvalim i Mešić Zeidu koji je donirao 20 sportskih torbi našem klubu kao i Dračić Hasi koji je donirao 4 fudbalske lopte i čunjeve za trening.

Hvala još jednom svima vama a naredni put ću objaviti i neke nove-stare članove kluba "100" koji su već izvršili svoje uplate za 2010god. na račun FKB ili kod Šurde u CH.

Puno selama i pozdrava i do idućeg javljanja.

(fkbratstvo.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.