Okoncan malonogometni Novogodisnji turnir

 

Pise: Nijaz  Brkic

Prethodni vikend u Prijedoru je protekao u znaku fudbala. Pred prepunom sportskom dvoranom „Mladost“okoncan je ovogodisnji malonogometni Novogodisnji turnir.

Turnir je obiljezen takmicarski, prisustvom svih selekcija, pocev od pionira, do veterana. Evidentiran je i nemali broj ekipa iz sireg okruzenja.

Fudbalski znalci i ljubitelji fudbala iz susjedne Srbije, Hrvatske i naravno susjednih Kantona, bili su primjetni ili na parketu ili na tribinama.

Zapazeno mjesto na turniru je imao i reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadac Splitskog „Hajduka“ Senaid Ibricic koji je do cetvrtfinala nastupao za ekipu „Manga“ iz Sanskog Mosta.

Ove godine se moglo primjetiti da su organizatori Turnira na Lokalnoj televiziji Prijedor posvetili vise paznje medijskom predstavljanju ekipa i posebnu paznju su obratili na  sudjenje, koje je za razliku od prethodnih godina, ove godine, ipak bilo na zavidnijem nivou.

Slag zatvaranju ovogodinjeg malonogometbog turnira je bila borba za prva tri mjesta u seniorskoj konkurenciji.

Prvo mjesto u ovoj konkurenciji je pripalo ekipi pekare “Princ“ iz Prijedora  koja je u finalnom susretu porazila ekipu „Manga“ iz Sanskog Mosta i osvojila nagradu od 7.ooo KM. Druga nagrada u iznosu od 2.000 KM je otisla u Kafe-bar „Mango“ u Sanski Most.

Borbu za trece mjesto je imala ekipa iz Petrinje (Hrvatska),  protiv ekipe „Kamel“ iz Brezicana.  U ekipi „Kamel“ iz Brezicana su nastupali Arnes Brkic igrac Premijerligasa iz Travnika  i Nedzad Zeric igrac Premijerligasa „Rudara“ iz Prijedora.

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.