Izgrađeni privremeni nasipi

Zbog rasta vodostaja Sane u Prijedoru, koja je tokom noći ugrozila oko 400 domaćinstava, u naselju Tukovi izgrađen je privremeni odbrambeni nasip u dužini od 300 metara.

Član Opštinskog štaba Civilne zaštite Draško čenadija rekao je Srni da je Sana noćas dostigla nivo od 440 centimetara tako da se izlila na put na lijevoj obali u Tukovima i zaprijetila kućama.

 

”Angažovali smo ovdašnja građevinska preduzeća i podigli privremeni nasip kako bi spriječili prodor vode do kuća”, naglasio je čenadija.

On je naveo da su pripadnici Civilne zaštite i prijedorske Teritorijalne vatrogasne jedinice cijele noći obilazili stanovništvo na ugroženim područjima kako bi, po potrebi, intervenisali.

U Tukovima je pod vodom i šest kuća kod gradskog mosta, a voda je došla i do domaćinstava u naselju Raškovac gdje, s obzirom da imaju izlaz prema gradu, nije tako alarmantno stanje.

Presječena je i putna komunikacija Prijedor – Bišćani pa se saobraćaj odvija alternativnim pravcem preko Hambarina.

Voda je ugrozila i gradske bunare u Tukovima, ali nije ušla u njih.

Prijedorsko vodovodno preduzeće pojačalo je hlorisanje vode za piće na bunarima kao i kontrolu higijenske ispravnosti vode na izlaznim tačkama.

U naselju Gomjenica pod vodom se nalaze njive, ali voda ne ugrožava domaćinstva.

Tokom noći došlo je i do blagog pada vodostaja Sane koji jutros iznosi 432 centimetra i viši je za 12 centimetara od kritične tačke na kojoj se uvodi prvi stepen pripravnosti u odbrani od poplava.

 

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.