Poceli Novogodisnji turniri u malom fudbalu

 

Pise:Nijaz Brkic

Da je sportska disciplina zvana „fudbal“ u zizi interesovanja ovdasnje javnosti i u stanju da potisne sve prisutne svakodnevne probleme i razne barijere, pogotovo politicke prirode, najbolje pokazuju ovogodisnji malonogometni Novogodisnji turniri, sirom Krajine i RS-a.

Pored Bihaca, Sanskog Mosta, Banja Luke i drugih okolnih gradova i Prijedor je od preksinoc zahvatila fudbalska euforija.. U gradskoj dvorani „Mladost“ zapoceo je ovogodisnji malonogometni Novogodisnji tradicionalni turnir. Otvorile su ga ekipe iz Sanskog Mosta i Banja Luke.

Sanjani su ovaj put briljirali i zasluzeno pobijedili sa 5:3. Ekipa Kafe bara „Mango“iz Sanskog Mosta u likovima dobro poznatih, ovdasnjoj javnosti fudbalskih znalaca, poput Adnana Brkica, golmana i kapitena ove ekipe, Jusovica i drugih.. ostavljaju utisak da ce njihova ekipa i ove godine biti u konkurenciji najboljih.

Ekipe su formirane po principu uigranosti, tehnike i iskustva.

Svi vide svoju sansu u fudbalskom umijecu, u zelji da se dokazuju i da osvoje jednu od vrijednih nagrada. U Prijedoru su pored ekipa sa sireg podrucja RS-a prijavljene i mnogobrojne ekipe iz Federacije BiH i iz povratnicke populacije Prijedora. Podrucje Lijeve obale i Kozarca je takodje prisutno sa svojim ekipama.

I u Sanskom Mostu je ove godine evidentan nemali broj prijavljenih ekipa sa sireg podrucja USK i prostora entiteta RS-a. Evidentne su i ekipe iz Slovenije i Hrvatske.

Formirane su nacionalno mjesovite takmicarske ekipe gdje dominiraju fudbalskih znalci, koji ce biti prisutni na vise turnira. Da bi takmicenja dobila na korektnosti i nepristrasnosti, i arbitri sudjenja su ovaj put zamijenili svoje pozicije. Prijedorki fudbalski arbitri vec odradjuju posao na turniru u Sanskom Mostu.

Ostaje ipak nada da ce fudbal.. na kraju pobijediti, da ce takmicenje proteci u sportskom duhu, u korektnoj borbi i fer nadigravanju.

(MojPrijedor.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.