Razbojnik na prevaru upao u kuću Milice i Vesne Tatić

Policija iz Prijedora traga za razbojnikom koji je prekjučer oko 16.50 sati na prevaru upao u kuću majke i kćerke Milice i Vesne Tatić, mještanki naselja Urije u Prijedoru, tražeći od njih novac.

Prema izjavi koju su o ovom razbojništvu dale policiji i tužilaštvu, maskirani muškarac je pozvonio na vrata kuće u kojoj same žive majka i kćerka. Vrata je, kako saznajemo, otvorila majka, nakon čega je počela prava drama u kojoj je muškarac koji se čuo na alkohol tražio novac.

 

Dok je razbojnik ubjeđivao majku da mu da pare, pojavila se i njena kćerka pa je majka, uplašena za svoju i njenu sigurnost, napadaču dala 200 KM koje je imala u kući. Razbojnik je tražio još, da bi ga, dok je bio okrenut leđima, kćerka gurnula, nakon čega se sapleo i pao.

Nepažnju je iskoristila majka koja je istrčala iz kuće dozivajući komšije da joj pomognu, a razbojnik je pobjegao ostavivši u kući i novac koji je iznudio od majke – kazala je Mirjana Miodragović-Basrak, dežurna tužiteljica iz Prijedora.

Nezvanično saznajemo da je pijani razbojnik, koji je navodno pokušao kablom da zaveže majku i kćerku, u kući Milice i Vesne Tatić zaboravio svoj sat i kišobran.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.