Kvalifikacije za SP:Bosna i Hercegovina – Å panija 2:5

BiH – Španija 2-5. Kvalifikacije smo završili porazom. Samo otvaranje utakmice pokazalo je kvalitet “furije”. Nametnuli su kombinatoriku u sredini terena i na velika iskušenja stavili odbranu bh. reprezentacije.

Međutim, prvu šansu propušta Edin Džeko u 7 minuti. No, nije na najbolji način zahvatio loptu. Iz istog napada Misimović odlično šutira, ali Casillas brani.

 

Četiri minute kasnije najbolja šansa prvog dijela za BiH. Džeko fantastično asistira za Ibiševića koji zaobilazi Casillasa, ali šutira loše.

Kazna je stiga u 14 minuti. Prekid je izveo Alonso, a u našem šesnaestercu najprisebniji je Pique koji ponetira za 1-0. Stiče se dojam da je i Supić loše intrervenisao. Već sljedeći napad aktuelnih evropskih prvaka završio je novim pogotkom. Ovaj put strijelac je Silva koji je bio najzapaženiji igrač u prvih 45 minuta. Dvije minute kasnije Ibišević je okušao svoj udarac, ali lopta odlazi pored gola. Safet Nadarević spasio je siguran gol u 22 minuti. Naime, izblokirao je Negreda te je lopta otišla u korner.

Seriju odličnih odbrana čuvar mreže gostiju nastavio je u 36 minuti kada je zaustavio udarac Salihovića. Već iz sljedećeg ataka naše nacionalne vrste svoj udarac oprobao je Pjanić, no nije bio precizan. Prvo poluvrijeme završilo je vodstvom gostiju 2-0.

Nastavak je donio novo razočarenje. I pored agresivnih napada bh. nacionalne selekcije u 50 minuti primamo i treći pogodak. Salihoviću je loptu oduzeo Iniesta, predao je Silvi koji sjajno asistira za Negreda. Ovaj poentira za 3-0. Pet minuta kasnije isti igrač povećava na 4-0, a posao mu je znatno olakšao nesigurni Nemanja Supić.

Do posljednjih trenutaka meča nije se ništa dešavalo, a onda je Mata povećao na 5-0. Ipak, potpunu katastrofu ublažili su Džeko i Misimović u sudijskoj nadoknadi. Sreća pa ova utakmica nije mnogo odlučivala i rekli bismo da je pouka stiga u pravo vrijeme.

Kvalifikacije za SP

BiH – Španija 2:5 (12’ G.Pique, 13’ D.Silva, 50’ A.Negredo, 55’ A.Negredo, 88’ Mata / 90’ E. Džeko, 90’ Z. Misimović)

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.