Bišćani ‘preplakatirali’ grad uoči Bajrama

 

Članovi nezavisne umjetničke grupe TRI-EL 2000 Network iz Bihaća sinoć su izveli umjetničku akciju u maniru street arta, pod nazivom “Bajram Party”.

Jasmin Vardić, Amir Alijagić i Nermin Nino Kasupović, isprovocirani činjenicom da “bosanski kvaziugostitelji zloupotrebljavaju najsvetiji dan kod muslimana u cilju promocije jeftine zabave inspirisane turbo folkom i konzumiranjem alkohola”, odlučili su se na akciju preplakatiranja grada.

“Ne dozvolite da Vas vrijeđaju turbo folk party-ima, go-go plesačicama i alkoholom!”

Njihovi plakati pozivaju na “bajramski party u rahatluku i veselju porodičnog ambijenta, što i dolikuje jednom takvom prazniku”.

Autori ističu da nisu pripadnici niti sljedbenici bilo kojeg političkog ili vjerskog klana, te da su ovu akciju izveli ličnim finansijskim sredstvima. Umjetnici i njihova umjetnička grupa ograđuju se od bilo koje zloupotrebe ove akcije u svrhu promovisanja drugih interesa.

A kad bolje i razmislimo, neki ovakav party bi nam svima dobro došao tokom dana Bajrama s obzirom na to koliko će se tih dana omladina i odrasli opijati te tako alkoholizovani dovesti sebe u ostale u opasnost.

Izbor je na nama svima, a statistika web portala MUP-a  će nam sve ostalo reći nakon Bajrama.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.